Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.01.2019

Veganstvo ‒ dobar izbor ili ozbiljna pretnja po zdravlje dece

RTS 24.01.2019
Veganska ishrana može loše uticati na zdravlje dece, upozoravaju lekari u Danskoj, u kojoj je sve veći broj vegana. Budući da broj vegana u svetu a i kod nas sve više raste, stručnjaci u domenu medicine, a naročito nutricionisti, imaju potpuno… »

Nova istraživanja za novu terapiju raka

RTS 24.01.2019
„Uskoro bi trebalo da imamo biomarkere na osnovu kojih će moći da se proceni da li će kancer metastazirati ili ne. Tako će moći da se odredi najbolja terapija za obolelog”, rekla je za Naučni program dr Bojana Gligorijević, profesorka na… »

Kina klonirala genetski izmijenjenog majmuna

Al Jazeera 24.01.2019
Uzgojeno je pet klonova makakija radi istraživanja problema sa spavanjem, depresijom i Alzheimerovom bolešću. Kineski naučnici klonirali su genetski izmijenjenog makakija radi istraživanja poremećaja cirkadijskog ritma koji se dovode u vezu s… »

Google sprema promene koje bi mogle da ubiju ad blokere u Chromeu

Vesti online 24.01.2019
Google planira prilično velike promene koje se tiču ponašanja ekstenzija u njegovom Chrome brauzeru, a developeri veruju da bi te promene mogle bukvalno da ubiju pojedine ad blokere. Developer Rejmond Hil (uBlock i uMatrix) prvi je podigao uzbunu u… »

Fejsbuk otvara u Irskoj 1.000 radnih mesta

Večernje novosti 23.01.2019
Nove pozicije se otvaraju u glavnom gradu Irske i okruzima Met i Kork, i to za 60 različitih odeljenja, počev od inženjeringa, bezbednosnog sektora, pravne službe, marketinga, pa do prodaje. DABLIN - Fejsbuk će ove godine otvoriti 1.000 novih radnih… »

Kako optimizacija za Gugl pomaže digitalnom marketingu

Danas 23.01.2019
Zahvaljujući evoluciji modernih tehnologija, internet marketing je postao sve efikasniji način za plasiranje robe i usluga potencijalnim potrošačima. Danas postoje brojni načini da se reklamirate na internetu, primenjuju se razne strategije… »

Google Hangouts se gasi u oktobru

Večernje novosti 23.01.2019
Google Hangouts odbrojava svoje poslednje mesece, a da bi ustupio mesto naslednicima Hangouts Chat i Hangouts Meet. Google Hangouts odbrojava svoje poslednje mesece, da bi ustupio mesto naslednicima Hangouts Chat i Hangouts Meet. Promena je planirana za… »

HP poslednji školski Chromebook-ovi su napravljeni za istraživanje

IT svet 23.01.2019
Početak nove godine, a to znači novi HP Chromebook za škole, ovaj put, uključujući i ažuriranje modela. U središtu je Chromebook x360 11 G2 Education Edition, osvežavanje dvogodišnjeg kabrioleta G1. Sistem od 11,6 ima opcije i za Vacom olovku… »

Samsung predstavlja Ultra-tanki 20Mp ISOCELL Image Senzor

IT svet 23.01.2019
Samsung je predstavio najmanji senzor slike visoke rezolucije, ISOCELL Slim 3T2. Iako je najkompaktniji senzor slike od 1/3,4 inča (dijagonalno približno 5,1 milimetara), ISOCELL Slim 3T2 od 0,8 µm-piksela pruža rezoluciju od 20 megapiksela (Mp) za… »

HONOR View20 postavio nove standarde u svetu mobilnih telefona

IT svet 23.01.2019
Kompanija HONOR, jedan od vodećih brendova mobilnih telefona, predstavila je danas korisnicima širom sveta svoj novi telefon u „flagship“ kategoriji pod nazivom HONOR View20. Na predstavljanju telefona u Parizu, kompanija HONOR posebno je istakla 5… »