Izvor: Novi magazin arhiva vesti 27.01.2019

Gvaido ponovo pozvao vojsku da otkaže poslušnost Maduru

Novi magazin 27.01.2019
Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido koji se proglasio za privremenog predsednika te zemlje ponovo je pozvao pripadnike vojske da otkažu poslušnost socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru. Posle mise u čast više od 20 civila poginulih tokom… »

Desetine hiljada ljudi u Briselu traže veću aktivnost vlade u borbi protiv klimatskih promena

Novi magazin 27.01.2019
Najmanje 70.000 građana protestovalo je danas u Briselu po kiši i hladnom vremenu, zahtevajući od vlade da poveća aktivnosti u borbi protiv klimatskih promena. Na današnjem, četvrtom protestu u poslednja dva meseca okupljeni su tražili bolje… »

Danas se navršilo 26 godina od ubistva Srđana Aleksića u Trebinju

Novi magazin 27.01.2019
Pre 26 godina na današnji dan preminuo je Srđan Aleksić, mladić koga su 21. januara zverski pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske u centru Trebinja, samo zato što je od ubistva odbranio svoga komšiju i prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz… »

Istoričar: Tabloidi u Srbiji koriste metode fašističke propagande iz Drugog svetskog rata

Novi magazin 27.01.2019
Tabloidi u Srbiji koriste ekstremističku propagandu koja je slična onoj fašističkoj u okupiranoj Srbiji iz vremena Drugog svetskog rata, ocenio je danas istoričar Darko Gavrilović. "Izvlačenje tuđih reči iz konteksta, pristrasno izveštavanje… »

Incidenti na protestima Žutih prsluka u Francuskoj, pojavile se i Crvene marame

Novi magazin 27.01.2019
Incidenti su izbili tokom 11 subote okupljanja građanskog pokreta "Žuti prsluci" u Francuskoj, gde je bilo oko 69.000 ljudi, manje nego prethodnih nedelja kada je registrovano oko 84.000 građana. U Parizu, gde je bilo oko 4.000 ljudi, manje nego… »

Generalni sekretar NATO: Tramp je posvećen alijansi

Novi magazin 27.01.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je predsednik SAD Donald Tramp posvećen tom vojnom savezu i da njegova "jasna poruka" članicama o izdvajanju novca za alijansu daje efekat. Tramp je ranije nagoveštavao da bi mogao da povuče… »

Bela kuća: Tramp spreman da obnovi blokadu vlade

Novi magazin 27.01.2019
Predsednik SAD Donald Tramp je spreman da ponovo uvede blokadu vlade ili da proglasi vanredno stanje ako mu Kongres ne odobri novac za zid na granici s Meksikom, saopštila je danas Bela kuća. Predstavnik Bele kuće Mik Malveni (Mick Mulvaney) rekao je… »

Salvini zapretio da će sudski goniti spasioce migranata na Mediteranu

Novi magazin 27.01.2019
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da prikuplja dokaze kako bi sudski gonio osoblje holandskog broda "Si voć 3" (Sea Watć) dok se povećavaju pozivi da brod sa 47 migranata dobije dozvolu da dođe u neku luku… »

Marković (JS): Protesti smešni, koalicija SPS-JS sa SNS još mnogo godina

Novi magazin 27.01.2019
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da su protesti smešni i da ne mogu ugroziti stabilnost države, ekonomski napredak, ni sve bolju međunarodnu poziciju Srbije, a da bi se u slučaju raspisivanja izbora izgubilo vreme na kampanju i… »

Papa Franja za pravedno i mirno rešenje krize u Venecueli

Novi magazin 27.01.2019
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja založio se danas za pravedno i mirno rešenje političke krize u Venecueli koje bi poštovalo ljudska prava i bilo u korist svih ljudi. Franja je u obližnjoj Panami rekao da u danima krize oseća naročitu bliskost s… »