Jovanović (Narodna stranka): Opozicija da napusti institucije sistema

Beta 28.01.2019

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je suština protesta širom Srbije borba za smenjivost vlasti, odnosno fer i poštene izborne uslove pod kojima bi bili raspisani vanredni izbori na svim nivoima."Sistem je vremenom postao toliko korumpiran i izopačen da garantuje samo održavanje postojećeg stanja, a onemogućava bilo kakvu pozitivnu promenu", rekao je Jovanović zrenjaninskoj televiziji KTV, a prenosi pres služba Narodne stranke.

"Zato se za promene ne možemo izboriti unutar sistema, nego samo van njega. Zbog toga bi svi poslanici i odbornici prave opozicije trebalo da napuste institucije sistema i da se solidarišu sa narodom na ulici, kao što smo mi uradili u Skupštini Beograda", naveo je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u beogradskom parlamentu.

Jovanović je rekao da "ne može da razume ljude koji podržavaju ovakav režim u Srbiji", u kojem ministri ne mogu da dokažu poreklo novca, imaju više desetina bankovnih računa u inostranstvu ili su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama.

"Takvi ministri, ali i poslanici koji ih podržavaju, simbol su svega lošeg u Srbiji", rekao je Jovanović, navedeno je u saopštenju.

(Beta, 01.28.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »