Izvor: Benchmark arhiva vesti 30.01.2019

Seagate predstavio licencirani eksterni hard disk za PlayStation

Benchmark 30.01.2019
Sony PlayStation 4 konzola podržava eksterne hard diskove, gde igrači mogu da sačuvaju neke od svojih fajlova. Ovo je posebno pogodno ukoliko se zna da je skladište na PS4 konzoli fiksno i ne postoji lak način nadogradnje, sem ukoliko se odlučite za… »

Asus ROG Strix SCAR II je prvi laptop na našem tržištu sa NVIDIA GeForce RTX grafičkom kartom

Benchmark 30.01.2019
Saopštenje za javnost Asus je danas kupcima u Srbiji ponudio novi laptop iz Republic of Gamers (ROG) serije. U pitanju je ROG Strix SCAR II (GL704GW), prvi laptop na našem tržištu sa novom NVIDIA GeForce RTX grafičkom kartom. Impresivan u svakom… »

Samsung patentirao savitljivi gejming telefon

Benchmark 30.01.2019
Samsung je patentirao ultimativni gejming telefon. USPTO organizacija je 29. januara objavila dizajn patent kompanije Samsung, koji nosi naziv "Display device". Patent prikazuje sklopivi telefon sa dodeljenim gejming tasterima, koji se lako mogu sakriti… »

G.Skill najavljuje šestokanalnu DDR4 memoriju velikog kapaciteta

Benchmark 30.01.2019
Kompanija G.Skill je predstavila brzu Trident Z Royal DDR4 RGB memoriju, velikog kapaciteta. Memorija je dizajnirana za korišćenje uz najnoviji otključani 28-jezgarni Intel Xeon W-3175X procesor. Memorija radi u šestokanalnom modu, u konfiguraciji sa… »

Facebook plaćao korisnicima da instaliraju VPN aplikaciju koja prikuplja njihove podatke?

Benchmark 30.01.2019
Početkom prošle godine, izveštaj sajta TechCrunch je otkrio da je Facebook pokušavao da promoviše svoj VPN klijent koji je pratio i prikupljao informacije o korisnicima. Aplikacija je kasnije uklonjena iz Apple App Store-a. Međutim, novi izveštaj… »

Samsung razvio prve čipove sa 1TB skladištem za telefone

Benchmark 30.01.2019
Samsungovi telefoni će u budućnosti imati neverovatnih 1TB skladišnog prostora, a ovo ne uključuje proširenje preko microSD slota. Južnokorejska kompanija je počela sa masovnom proizvodnjom prve industrijske Universal Flash Storage (eUFS)… »

LG na MWC donosi V50 ThinQ, koji će biti 5G telefon

Benchmark 30.01.2019
Južnokorejski ETNews je objavio zanimljive informacije o planovima kompanije LG za ovogodišnju MWC konferenciju. U Barseloni će biti prisutni i LG V50 ThinQ i G8 ThinQ. V50 će imati 5G konekciju i biće dostupan od marta, kako bi se takmičio sa… »

Huawei P smart 2019 - pametni telefon inspirisan Generacijom Z

Benchmark 30.01.2019
Saopštenje za javnost Svaka generacija ima svoje shvatanje neophodnih stvari. Za mlade osobe iz Generacije Z (rođene '90-tih i '00-tih) to je pametni telefon. Današnja mlađa generacija menja percepciju njegove uloge. Pametni telefon je izvor zabave… »

Sony Xperia XZ4 bi mogao imati impresivne kamere

Benchmark 30.01.2019
Kada su kamere u pitanju, trend je da proizvođači uglavnom implementiraju dva ili tri senzora na poleđini. Sony je za sada ostao lojalan sistemu sa samo jednom kamerom ali ovo bi se moglo promeniti sa dolaskom Xperia XZ4 modela narednog meseca… »

Novi Material Theme dizajn stiže u Gmail mobilnu aplikaciju

Benchmark 30.01.2019
Google je u aprilu prošle godine redizajnirao Gmail za veb, a sada isti dizajn implementira i u Gmail za Android i iOS. Novo ažuriranje stiže u Gmail mobilnu aplikaciju, a dodaje novi Material Theme dizajn, međutim bez bitnih novih funkcija i… »