Izvor: Dnevnik arhiva vesti 30.01.2019

Putinov pas Paša najpoznatiji Petrovaradinac

Dnevnik 30.01.2019
Mali šarplaninac Paša preko noći postao je najpoznatii pas u Srbiji, pošto ga je predsednik Aleksandar Vučić poklonio prvom čoveku Rusije Vladimiru Putinu. Mnogi su očekivali da je Paša rođen na planini ili u prestonici, međutim, na… »

Marija Stjuart kraljica Škotske od četvrtka u bioskopima

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Film “Marija Stjuart kraljica Škotske”, rediteljke Džosi Rurk, od četvrtka će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer “Taramaunt”. Film istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart koja je… »

Žive li srpski penzioneri bolje od švajcarskih?

Dnevnik 30.01.2019
NOVI SAD: Siromaštvo preti penzionerima u gotovo svim evropskim državama, a po podacima Eurostata o stanju u 2017. godini, raste broj starijih koji su na ivici egzistencije. Eurostat objavljuje da je 2017. godine čak 14,2 odsto evropskih penzionera… »

Green Love festival slavi 10. rođendan

Dnevnik 30.01.2019
Cela 2019. godina biće u znaku „zelene“ ljubavi jer Green Love festival obeležava veliki jubilej. Deseti rođendan biće proslavljen 15. februara na SPENS-u gde će nastupiti naši najbolji di-džej majstori, oni koji su obeležili domaću… »

Olakšane kontrole zdravlja u Domu zdravlja u Novom Kneževcu

Dnevnik 30.01.2019
NOVI KNEŽEVAC: Na preventivne preglede organizovane u Domu zdravlja Novi Kneževac uprkos lošem vremenu odazvalo se, nedavno, više od 100 građana. U saradnji sa Domom zdravlja Novi Kneževac akciju je organizovao Savet za zdravstvo Severnobanatskog… »

Rat dva sportska saveza u Bačkoj Palanci

Dnevnik 30.01.2019
BAČKA PALANKA: Od 2017. godine u Bačkoj Palanci egzistiraju dva sportska saveza. Sportski savez opštine Bačka Palanka (SSO) koji je prepoznat od državnih institucija i Sportski savez Bačke Palanke 2017, osnovan pre dve godine. Nedavno je drugi… »

Intervju, Aranđel Stojković: Dres Vojvodine nije lako nositi

Dnevnik 30.01.2019
BELEK: Stigao je iz redova Spartaka desni bek Aranđel Stojković kao ozbiljno pojačanje i od njega su navijači Vojvodine s pravom očekivali da igra barem na istom nivou na kojem je to činio u Subotici. (Od našeg specijalnog izveštača) Nažalost… »

Svetosavska nagrada OŠ „Branko Radičević” u Savinom Selu

Dnevnik 30.01.2019
SAVINO SELO: Osnovna škola „Branko Radičević” u Savinom Selu, opština Vrbas, našla se ove godine među dobitnicima Svetosavske nagrade koju Ministarstvo prosvete dodeljuje povodom najvećeg školskog praznika, Savindana, za doprinos kvalitetnom… »

Nemanja R. Miletić za kratko vreme postao ljubimac navijača Partizana: Univerzalac koji nikada ne odustaje

Dnevnik 30.01.2019
Kada je dolazio u Partizan Nemanja R. Miletić bio je enigma za navijače crno-belih jer nije ostavio trag u našem fudbalu. Postavljalo se pitanje je li on pravo rešenje za mesto štopera, ali već posle nekoliko utakmica pokazalo se da jeste za tu… »

Školica roditeljstva: Nema glupih pitanja o bebama

Dnevnik 30.01.2019
BEČEJ: Polovinom novembra u Domu zdravlja Bečej počela je da radi „Rosa škola roditeljstva“. Prethodno je lepo opremljen prostor i edukovan tim za rad. - Startovao je treći ciklus tematskih predavanja za trudnice u sedmom ili osmom mesecu… »