Izvor: Dnevnik arhiva vesti 30.01.2019

MALI IĐOŠ Sedam miliona za sport

Dnevnik 30.01.2019
MALI IĐOŠ: Opština Mali Iđoš raspisala je konkurs za finansiranje troškova sportskih organizacija, klubova i udruženja, za koje je ove godine iz buyeta ukupno namenila sedam miliona dinara. Novac se dodeljuje za razvoj sporta, kao podrška lokalnim… »

Rafael Nadal ženi Ćisku na jesen

Dnevnik 30.01.2019
Posle 14 godina zabavljanja sa Merijom Fransiskom Ćiskom Pereljo, španski teniser Rafael Nadal odlučio je da ove jeseni svoju vezu kruniše brakom na Majorki, piše španski magazin „Helo“. Rafael Nadal je objavio vest o ženidbi nakon što je ovog… »

Vežbaju i čekaju proleće da sade cveće

Dnevnik 30.01.2019
FEKETIĆ: U plasteniku koji je Društvo za zaštitu majki i dece „Izida” dobilo od ministarstva trenutno se nalazi gljiva bukovača, međutim ova zima im je pokvarila planove, jer je cev smrzla i pukla, a na majstora dugo čekaju. - Krajem februara… »

Bokserska liga Srbije: Vojvodina stiže na Crveni krst

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Bokserska liga Srbije nastavlja se mečevima 5. kola, a posebno zanimljiv biće duel beogradskog Radničkog i Vojvodine iz Novog Sada na Crvenom krstu. Nekada veliki rivali u doba SFRJ ponovo se sastaju, Radnički bi trebalo da je favorit na… »

Uređuje se zgrada za ispostave državnih institucija u Novom Kneževcu

Dnevnik 30.01.2019
NOVI KNEŽEVAC: Opština Novi Kneževac je pre nešto više od godinu dana kupila zgradu nekadašnjeg preduzeća „Građevinar“ u stečaju za 2,5 miliona dinara. U toku je uređivanje te zgrade, da bi se u njoj na jednom mestu našli državni organi i… »

Biljke neće moći da apsorbuju ljudsku emisiju ugljen dioksida

Dnevnik 30.01.2019
Novi izveštaj objavljen u sredu u časopisu „Nature“ ukazuje na to da vegetacija na Zemlji možda neće moći da nastavi da apsorbuje ljudsku emisiju ugljen dioksida u trenutnom kapacitetu, što bi ubrzalo klimatske promjene i pogoršalo njihove… »

Rolingstonsi uskoro objavljuju novi studijski materijal

Dnevnik 30.01.2019
Sledeći album Rolingstonsa biće njihov prvi originalni materijal od 2005. godine i albuma "A Bigger Bang". Kit Ričards je za američke medije govorio o narednom albumu Rolingstonsa i objasnio je zašto bend i dalje svira. Legendarni rokeri trenutno… »

Zaboravila da pojede doručak, pa kažnjena sa 400 dolara

Dnevnik 30.01.2019
Sali Hil (86) na aerodromu u Velingtonu dobila je kaznu od 400 novozelandskih dolara jer je zaboravila da pojede doručak, prenosi Srskakafe. Sali, koja je iz Australije doputovala na Novi Zeland sa dva unuka, nije ni slutila šta će je dočekati čim… »

Nova knjiga Milete Prodanovića u Arhipelagu

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Nova knjiga priča poznatog savremenog pisca i umetnika Milete Prodanovića “O papagajima i predatorima” objavljena je nedavno u izdanju “Arhipelaga” u prestižnoj ediciji “Zlatno runo”. Prodanovićeva knjiga predstavlja, prema oceni… »

JKP „PARKING SERVIS” Posebna parking-karta regulisana zakonima

Dnevnik 30.01.2019
U poslednje vreme se dosta spekuliše o naplati posebne parking-karte koju izdaje JKP „Parking servis” zbog neplaćanja parking-mesta. Kako je za „Dnevnik” rekao rukovodilac Službe za odnose s javnošću Radovan Jeknić, tu kartu preduzeće… »