Izvor: Novi magazin arhiva vesti 30.01.2019

Stevanović pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju

Novi magazin 30.01.2019
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je danas u Minsku beloruske privrednike da ulažu u Srbiju koja je uspešno sprovela reforme zbog čega su uslovi na tržištu dobri. Kako je prenelo Ministarstvo, na sastanku… »

Atlas grupa: Đukanović vratio dug Atlas banci

Novi magazin 30.01.2019
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je danas dug Atlas banci od 16,3 hiljade evra po osnovu korišćenja VIP kartice, čije troškove nije pokrivao, saopšteno je iz Atlas grupe. Đukanović je dug platio Atlas banci, a pošto je dug pokriven u… »

U napadu na džamiju na Filipinima dve osobe poginule

Novi magazin 30.01.2019
Dve osobe su danas poginule u bombaškom napadu na džamiju na jugu Filipina, saopštile su lokalne vlasti. Žrtve su bile osobe koje su spavale u ogromnom kompleksu džamije na jugozapadu filipinskog ostrva Mindanao gde pretežno živi muslimansko… »

Šef NATO pozvao Rusiju da poštuje sporazum o raketama

Novi magazin 30.01.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Rusiju da poštuje sporazum o raketama srednjeg dometa iz vremena hladnog rata, navodeći da su ruske rakete nuklearno sposobne i da mogu da stignu do evropskih gradova. Jens Stoltenberg rekao je… »

Policija u Nemačkoj uhapsila trojicu Iračana pod sumnjom da su pripremali napad

Novi magazin 30.01.2019
Policija u Nemačkoj uhapsila je danas trojicu Iračana pod sumnjom da su pripremali džihadistički napad, saopštilo je federalno tužilaštvo. Dvojica uhapšenih imaju po 23 godine a treći 36. Oni su planirali napad u kojem bi koristili eksploziv… »

Felipe Šesti u Iraku, prva poseta španskog kralja u poslednjih 40 godina

Novi magazin 30.01.2019
Španski kralj Felipe Šesti stigao je danas u Irak, što je prva poseta jednog španskog monarha toj zemlji u poslednje četiri decenije, saopštili su diplomatski izvori. Felipe će se tokom posete sastati sa španskim specijalnim jedinicama… »

Bjeregard: Vlast legalizuje napade na novinare, u najgorem slučaju to se završi ubistvom

Novi magazin 30.01.2019
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bličer Bjeregard upozorava da vlast u Srbiji legalizuje napade na novinare. U intervjuu koji u sutrašnjem broju objavljuje list Danas, Bjeregard kaže da vlast kreira okruženje u kome se legalizuju napadi… »

Desetine vozila u lančanom sudaru posle mećave u Pensilvaniji

Novi magazin 30.01.2019
Više od dvadeset vozila učestvovalo je danas u lančanom sudaru na centralnom autoputu u severnoj američkoj državi Pensilvaniji posle mećave koja je zabelela put. Severni deo SAD zahvaćen je danas hladnim talasom koji donosi rekordno niske… »

Radnički izabrao nove članove UO, Tončev predložen za počasnog građanina Niša

Novi magazin 30.01.2019
Skupština fudbalskog kluba Radničkog imenovala je danas nove članove Upravnog odbora, a predsednik kluba Ivica Tončev predložen je za počasnog građanina Niša. Članovi Skupštine Radničkog jednoglasno su doneli odluku da se Upravni odbor proširi… »

U brodolomu kod Kolumbije stradalo sedam migranata, 23 nestalo

Novi magazin 30.01.2019
Sedam migranata je izgubilo život a 23 se vode kao nestali, među kojima više dece, kada se njihov brod potopio u Karipskom moru između Kolumbije i Paname, javile su danas lokalne vlasti. Brod na kome je bilo 18 odraslih i 14 dece udario je talas u… »