Izvor: Novi magazin arhiva vesti 30.01.2019

Poverenica: Neophodno aktivno angažovanje žena u politici na lokalnom nivou

Novi magazin 30.01.2019
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas u Čačku da je neophodno aktivno angažovanje žena u politici na lokalnom nivou gde su znatno manje zastupljene nego na republičkom, zbog čega su umrežavanje i međusobna… »

Voštinić: Odlazak Lokalnog fronta na protest u Kosovskoj Mitrovici može biti opasan

Novi magazin 30.01.2019
Predstavnik kraljevačkog Lokalnog fronta Predrag Voštinić izjavio je da bi njihov odlazak u subotu na protest "Jedan od pet miliona" u Kosovskoj Mitrovici mogao da bude vrlo opasan i da još nije doneta definitivna odluka o tome. Voštinić je za… »

Crtež Rubensa prodat za 8,2 miliona dolara

Novi magazin 30.01.2019
Crtež flamanskog slikara Petera Paula Rubensa prodat je danas za 8,2 miliona dolara. Prodaja je organizovana u Njujorku, na aukciji koju mnogi u Holandiji smatraju spornom, jer je, kako tvrde, holandska kraljevska porodica, koja je bila vlasnik crteža… »

Svetosavlje-pravoslavlje: Boravak Svetog Save u Palestini

Novi magazin 30.01.2019
U Svečanoj Sali, Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, 27. januara, održano je Veče posvećeno prvom srpskom diplomati Svetom Savi i njegovim putovanjima u Palestinu. Ovu kulturno-umetničku manifestaciju organizovala je Ambasada Države Palestine… »

Privreda Paraćina: Sećanje na optimističnu budućnost

Novi magazin 30.01.2019
Među najpoznatije fabrike koje su obeležile predratnu privrednu istoriju ovog mesta nalaze se Fabrika sukna braće Minh, Francusko-srpska fabrika cementa, Srpska fabrika stakla, fabrika vunenih tkanina “Vlada Teokarović i komp.” i Fabrika za… »

Facebook plaća tinejdžerima za "rovarenje" po njihovim telefonima

Novi magazin 30.01.2019
Facebook je pokrenuo program u okviru koga prikuplja privatne podatke od plaćenih dobrovoljaca. Taj proces traje već tri godine. Ciljna grupa obuhvata korisnike od 13 do 25 godina, koji su u zamenu za podatke dobijali po 20 dolara mesečno. Od njih se… »

Piter Džekson pravi novi dokumentarac o Bitlsima u studiju

Novi magazin 30.01.2019
Reditelj Piter Džekson priprema novi dokumentarac sa do sada neprikazanim snimcima Bitlsa u studiju. Poznati reditelj "Gospodara prstenova" rekao je danas da će dokumentarac biti zasnovan na oko 55 sati filmske trake na kojoj je snimljen bend kako radi… »

I inteligentna deca imaju disleksiju

Novi magazin 30.01.2019
Bez obzira na to da li je dete prosečnih ili natprosečnih intelektualnih potencijala, može da ispolji poteškoće u savladavanju čitanja i pisanja. Iako ove teškoće mogu da se uoče već na početku školovanja, dijagnoza se obično postavlja tek… »

Usamljenost - veći rizik od rane smrti

Novi magazin 30.01.2019
osobe sa lošim društvenim vezama imaju 50 odsto veći rizik od rane smrti u poređenju sa onima koji imaju dobre veze. Istraživači u SAD su razmatrali 218 istraživanja o zdravstvenim efektima usamljenosti i socijalne izolacije. Otkrili su da je… »

U novom broju nedeljnika NoviMagazin pročitajte...

Novi magazin 30.01.2019
Tema broja: Konačno rešenje grčko-makedonskog spora -- Nova država na starim temeljima -- Šta će dogovor o novom imenu doneti Makedoniji i Grčkoj i postaju li premijeri koji su postigli istorijski sporazum i obezbedili tesnu većinu u parlamentima… »