Izvor: Politika arhiva vesti 30.01.2019

„Međunarodno” nepoželjni gosti u Banjaluci

Politika 30.01.2019
Prisustvo Hercegbosanaca 9. januara u Banjaluci nije nikakav incident nego logika dugo kamufliranih odnosa u BiH, po kojoj Hrvati, kao i Srbi, žele što više autonomije u odnosu na Sarajevo. Zbog čega je izbila tolika gužva oko boravka… »

Zlatno doba

Politika 30.01.2019
Vlast će verovatno preživeti izazov i koristeći sredstva kojima raspolaže ponovo pobediti na izborima, ali morala bi da stavi prst na čelo. Aleksandar Vučić bi, ako se ukaže prilika, znao da objasni zašto se pet milijardi roda, čaplji… »

Sve, samo ne srpska

Politika 30.01.2019
Kinezima niko ne osporava naziv „kineska Nova godina”, osim domaćih tvrdokornih komunista koji, boreći se protiv svega što pripada dugačkoj tradiciji, a time i nacionalnoj svesti, taj praznik zovu „veliki prolećni festival”. Iako najčešće… »

Predsednik Srbije posetio najstariju Srpkinju

Politika 30.01.2019
Gospođa Nadežda, učiteljica u penziji, živi sama, poželele da upozna Aleksandra Vučića zbog njegove energije koju ulaže za boljitak naroda i zemlje. Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas najstariju Srpkinju, 107-godišnju Nadeždu… »

Vasiljević: Sokolović rekao da ne zna ko je Arkan, rekao sam mu da pita Stanišića

Politika 30.01.2019
Na sugestiju odbrane Jovice Stanišića, bivši načelnik Uprave bezbednosti JNA je Radmila Bogdanovića označio i kao glavnog čoveka „iz senke” koji je, preko Mihalja Kertesa, vodio naoružavanje Srba u Istočnoj Slavoniji. Odbrana Jovice… »

SAD zahvatila polarna zima

Politika 30.01.2019
Temperature padaju na 53 stepena ispod nule. Amerika će ovih dana drhtati od hladnoće, sudeći prema predviđanjima meteorologa. Najekstremniji talasi hladnoće, uzrokovani vrtlozima hladnog vazduha mogli bi spustili temperaturu na čak 53 stepena ispod… »

U Nemačkoj se priča o Grujiću

Politika 30.01.2019
Proslava gola fudbalera Herte Marka Grujića u stilu Kristijana Ronalda, na meču protiv Šalkea (2:2) u Bundesligi, jedna je od glavnih sportskih tema u Nemačkoj poslednjih dana. Srpski vezista, na pozajmici u Herti iz Liverpula, poručio je da kod gola… »

Otežani uslovi rada u trećini srpskih sela

Politika 30.01.2019
Cilj je da se, kao u EU, dobiju podaci za svaku pojedinačnu parcelu u državi, kažu u Ministarstvu poljoprivrede. Više od 1.800 srpskih sela i zaseoka, u blizini velikih pa čak i razvijenih gradova, nalazi se u područjima sa otežanim uslovima rada u… »

Gorivo u Makedoniji i Bugarskoj znatno jeftinije nego u Srbiji

Politika 30.01.2019
Našem naftnom sektoru i dalje smeta nelojalna konkurencija i šverc baznog ulja koje, kada se pomeša s dizelom, može da se koristi kao pogonsko gorivo. Cene goriva na pumpama u Srbiji nastavile su da padaju i tokom ovog meseca, iako je cena nafte od… »

Danilovićeva izgubila u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu

Politika 30.01.2019
Srpska teniserka Olga Danilović nije danas uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Sankt Peterburgu pošto je izgubila od Ruskinje Veronike Kudermetove posle dva seta, 6:2, 6:1. Kudermetova, koja je u glavni žreb ušla kao laki luzer, pobedila je… »