Izvor: Politika arhiva vesti 30.01.2019

Siniša Mali sa misijom MMF-a o prioritetima Vlade Srbije u 2019.

Politika 30.01.2019
Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Džejms Rouf o realizaciji ciljeva iz programa Instrument za koordinaciju politika, koji je počeo da se sprovodi u julu 2018… »

Ko odlučuje o sudbini Topovskih šupa

Politika 30.01.2019
Saznao sam da je gospodin Danilo Medić, još 25. januara 2018. godine, u vreme dok je bio predsednik Jevrejske opštine Beograd, bez ikakvih ovlašćenja, u ime Saveza Jevrejskih opština Srbije dao saglasnost da se preostali objekti Topovskih šupa… »

Smena kao senzacija koja to nije

Politika 30.01.2019
Smena predsednika opštine Grocka odjeknula je kao senzacija, što potvrđuje i činjenica da je obelodanio lično predsednik republike. Međutim, oni koji bar malo prate zbivanja na našoj političkoj sceni bili su u čudu, prvo otkud Simeunović na tom… »

Humanitarna izložba dečijih likovnih radova

Politika 30.01.2019
Veliki, plavi i moćni Dunav koji protiče pored kuća, ispod mostova, zaobilazi rečne ade, oko koga se igraju deca samo su neka od dela koja su nacrtali mališani velikog srca. U prostorijama Centra za kulturu „Vlada Divljan” organizovana je… »

„Šavovi” u zvaničnom programu Berlinskog festivala

Politika 30.01.2019
Deo zvanične programske celine „Panorama” ovogodišnjeg izdanja Berlinskog filmskog festivala je i film „Šavovi” u režiji Miroslava Miše Terzića. Ovaj srpski film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, u koprodukciji naše zemlje sa… »

Produženo trajanje izložbe o Paji Jovanoviću

Politika 30.01.2019
Muzej grada Beograda produžiće trajanje izložbe „Pogled izbliza. Atelje Paje Jovanovića” u prostoru Muzeja Paje Jovanovića (Kralja Milana 21/4) i postavka će biti dostupna do 10. februara. Artefakti koji se mogu videti oživljavaju enterijer i… »

Đuzepe Konte i Emanuel Makron o migrantima

Politika 30.01.2019
NIKOZIJA - Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da pet nacija EU napreduje u rešavanju problema spašavanja migranata zaglavljenih u moru na humanitarnom brodu, ali se požalio na nedostatak sistematskog načina na koji bi se EU nosila sa… »