Vučić s nemačkim ambasadorom: Srbija spremna na dijalog kad Priština odustane od taksi (VIDEO)

Beta 11.02.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke Tomas Šib danas su razmotrili odnose dve zemalje i situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine.

Vučić je Šibu ukazao da posledice koje kosovske takse na srpsku robu imaju po odnose i stabilnost u regionu i izrazio spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od "neopravdanih taksi, koje, osim srpske privrede, ugrožavaju svakodnevni život Srba na Kosovu", saopštila je pres služba predsednika.

Šib je rekao da Nemačka snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i izrazio nadu da će se stvoriti uslovi za njegov nastavak.

Nemački ambasador je ponovio podršku za evropski put Srbije u čemu poseban značaj imaju poglavlja 23 i 24 o vladavini prava i "s tim u vezi pohvalio rad na izradi medijske strategije", navodi e u saopštenju.

Vučić je izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 55.000 radnika izrazio nadu da će se taj broj povećavati. On je rekao da nemačke kompanije, osim što obezbeđuju radna mesta, imaju uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja.

Vučić je takođe zahvalio Nemačkoj za podršku na putu u EU.

Predsednik i ambasador su ocenili "da su odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji".

(Beta, 02.11.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »