Izvor: B92/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Nove varnice, Haradinaj oštro o Tačiju i Mogerini

B92 13.02.2019
Priština -- Kosovski predsedik Hašim Tači i kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovo su razmenili niz reči, a varnice i dalje bukte zbog taksi na robu iz Srbije i BiH. Možeš da budeš prijatelj kada poštuješ savete, izjavio je kosovski predsednik… »

NATO deli packe Haradinaju

B92 13.02.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora. Reč je o dogovoru po kom KBS ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR… »

"Haradinaj nijednim gestom nije dao razlog da mu verujemo"

B92 13.02.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute. Ona je primetila da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća. Brnabićeva je… »

Brnabićeva: To nije tema ni u jednoj normalnoj zemlji

B92 13.02.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se kampanja "Budućnost Srbije" finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima vlade i predsednika države. Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske… »

Tači: Nisam se tajno sastajao s Vučićem

B92 13.02.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je za Radio-televiziju Albanije da nije imao nijedan tajni sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi RTK. „Ja sam se sastao sa predsednikom Vučićem na raznim sastancima lidera i na raznim… »

Ružić: Protesti su deža vi

B92 13.02.2019
Ministar državne uprave i član Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je da postoji korelacija između protesta 1996/97. i protesta "Jedan od pet miliona". Ružić je kazao da će očekivanja građana, kao i tada, "ponovo biti izneverena". On je za… »

Putin pisao Vučiću, čestitka "bratskom narodu Srbije"

B92 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti. Putin je istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija… »

"Svi su za izbore, samo je Vučiću preča država od stranke"

B92 13.02.2019
Svi u vrhu SNS su za izbore, jedino je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državne interese stavio iznad stranačkih. To je izjavio u intervjuu za "Večernje novosti" Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS. Datum izbora još nije utanačen i… »

Srpska ministarka u Zagrebu: "Dogovorili smo se"

B92 13.02.2019
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković sastali su se u Zagrebu. Oni su konstatovali da obe države treba u potpunosti da ažuriraju spiskove optuženih i osuđenih za ratne zločine, kako bi se… »

"Ševarlić van poslaničkog kluba Dveri"

B92 13.02.2019
Poslanička grupa Dveri saopštila je da nestranački poslanik Miladin Ševarlić više ne može biti član tog poslaničkog kluba. Kako se navodi, razlog je što Ševarlić ne prihvata odluku Predsedništva Pokreta da se napuštaju sve sednice od… »