Izvor: Novi magazin arhiva vesti 13.02.2019

Talibani objavili pregovore sa SAD

Novi magazin 13.02.2019
Talibani su danas objavili da će "na poziv pakistanske vlade" u Islamabadu biti organizovan sastanak sa predstavnicima SAD u okviru pregovora o miru u Avganistanu. "Sastanak pregovaračkog tima i SAD planiran je za 18. februar u Islamabadu", naveo je u… »

Razgovor sa ljubimcem znak inteligencije

Novi magazin 13.02.2019
Svaki put kada vas slučajni prolaznik "uhvati" da pričate sa svojim kućnim ljubimcem, verovatno pomislite da se pita da li je sa vama sve u redu. Svaki put kada vas slučajni prolaznik "uhvati" da pričate sa svojim kućnim ljubimcem, verovatno… »

Džihadistička grupa odgovorna za napad u Iranu

Novi magazin 13.02.2019
DŽihadistička grupa Džaiš al-Adl preuzela je odgovornost za samoubilački napad na pripadnike iranske elitne Revolucionarne garde. Prema navodima iranske agencije Fars, ta grupa je odgovornost preuzela putem "zvaničnog saopštenja". U napadu je… »

Predalo se više od 200 boraca Islamske države

Novi magazin 13.02.2019
Ekstremisti iz grupe Islamska država, među kojima mnogi stranci, predali su se danas arapsko-kurdskim snagama na istoku Sirije, dovodeći tako te snage bliže uspostavljanju potpune kontrole nad poslednjim područjima u rukama džihadista, rekli su… »

Agencija UN za pomoć Palestincima nastoji da prevaziđe smanjenje finansiranja

Novi magazin 13.02.2019
Rukovodilac Agencije za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) Pjer Krehenbul najavio je danas da će zaposleni u njoj “skupiti svu energiju” da pruže sve usluge ove godine uprkos smanjenju finansiranja. On je rekao novinarima da je UNRWA uspela… »

Ilon Mask otkrio koliko košta karta za Mars

Novi magazin 13.02.2019
Ljudi bi jednog dana mogli da se presele na Mars za manje od 100.000 dolara i vrate besplatno na Zemlju, ukoliko im se ne bude svidelo na Crvenoj planeti, piše Independent. Osnivač brojnih kompanija, među kojima je i Space X, Ilon Mask veruje da će… »

DS: Zaustaviti bezumnu kampanju kojom se raspiruje mržnja

Novi magazin 13.02.2019
Demokratska stranka (DS) zatražila je danas momentalno i trajno zaustavljanje "bezumne" kampanje koju, kako navode, sprovodi režim, svesno i namerno raspirujući mržnju i neistomišljenike lažno predstavljajući kao neprijatelje. "Danas je na… »

Policijski inspektor pretio smrću Ivanu Begiću, novinaru i saradniku poslanika Draška Stanivukovića

Novi magazin 13.02.2019
Novinaru Ivanu Begiću danas u policijskoj stanici u Banjaluci upućene nedvosmislene pretnje smrću, objavio je na svom Fejsbuk profilu poslanik Partije demoratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković, čiji je Begić saradnik. Stanivuković je na svom… »

Popov: Decentralizacija šansa i za Vojvodinu i za celu Srbiju

Novi magazin 13.02.2019
Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov, izjavio je danas da je najavljena promena Ustava kroz procese EU integracija, šansa da se ponovo pokrene priča o decentralizaciji Srbije i položaju Vojvodine kao autonomne pokrajine, jer su te teme… »

Tri Sirijca osumnjičena za zločine protiv čovečnosti uhapšena u Nemačkoj i Francuskoj

Novi magazin 13.02.2019
Trojica Sirijaca osumnjičeni da su počinili zločine protiv čovečnosti između 2011. i 2013 privedeni su u Nemačkoj i Francuskoj u okviru zajedničke akcije u dve zemlje, javilo je danas više izvora. Jedan čovek je priveden juče u oblasti Pariza i… »