Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Brnabić: Kampanja se finansira u skladu s ovlašćenjima predsednika

Politika 13.02.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se kampanja „Budućnost Srbije” finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države. Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje… »

Ažurirati spiskove o počiniocima ratnih zločina

Politika 13.02.2019
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković saglasili su se u Zagrebu da obe države treba u potpunosti da ažuriraju spiskove optuženih i osuđenih za ratne zločine, kako bi se otklonile… »

Naša zemlja izručuje samo državljane koji se u SAD teško ogreše o zakon

Politika 13.02.2019
Ekstradicija neće biti odobrena ukoliko je reč o političkom krivičnom delu. Poslanici u srpskom parlamentu do kraja nedelje trebalo bi da glasaju o predlogu zakona o potvrđivanju ugovora između Republike Srbije i SAD koji predviđa da dve zemlje… »

Suprotstavljeni stavovi Kosova i Srbije i dalje jaki

Politika 13.02.2019
Evropski parlament ocenjuje, u studiji o odnosima Srbije i Kosova, da rešenje za komplikovane političke izazove izgleda dalje nego ikad, suprotstavljeni stavovi i dalje jaki i da sveobuhvatno rešenje i dalje izgleda daleko. U izveštaju analitičkog… »

Kina očekuje razvoj vojne saradnje sa Srbijom

Politika 13.02.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa Čen Bo, novoimenovanom ambasadorkom NR Kine u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Vulin je poželeo ambasadorki Bo mnogo uspeha u obavljanju nove dužnosti, uz uverenje da će tokom svog mandata… »

Haradinaj nazvao Mogerini „neprijateljem” Kosova

Politika 13.02.2019
TIRANA – Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da Federiku Mogerini, visoku predstavnicu EU zaduženu za spoljnu politiku i bezbednost, svrstava na listu „neprijatelja” Kosova”, zbog njene pozicije u dijalogu sa… »

Opozicija objašnjava bojkot, Marjan Rističević traži izbore

Politika 13.02.2019
Poslanička pitanja u poslednje dve i po godine bila su kakva-takva mogućnost da se zatraže odgovori od vlade, prilika da se neki problem iznese, ocenio je narodni poslanik Đorđe Vukadinović. Dan pauze između načelne i rasprave u pojedinostima o… »

Brnabić se nada ukidanju taksi, ali Haradinaju se ne može verovati

Politika 13.02.2019
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute, ali i primetila da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća. Ona je to… »

Ahmeti: Bez dogovora o taksama i platformi za dijalog sa Beogradom

Politika 13.02.2019
PRIŠTINA – Predstavnici privremenih prištinskih institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa… »

Stoltenberg Haradinaju: Bez dozvole Kfor KBS ne može na sever

Politika 13.02.2019
BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR. „Imamo Briselski… »