Izvor: RTV arhiva vesti 13.02.2019

Na zidu somborske škole mural sa likom Nikole Jokića

RTV 13.02.2019
SOMBOR - Na bočnom zidu Osnovne škole "Dositej Obradović" u Somboru, oslikan je veliki mural sa likom Somborca i trenutno jednog od najboljih košarkaša Srbije, ali i NBA lige, Nikole Jokića. Jedanaest metara visok mural popularnog "Džokera" na zidu… »

I fakulteti uskoro u sistemu dualnog obrazovanja

RTV 13.02.2019
SUBOTICA - U pripremi je novi zakon koji će omogućiti i fakultetima da uđu u sistem dualnog obrazovanja, najavljeno je na konferenciji posvećenoj učenju kroz rad u Subotici. Kako je rečeno, to će mladima dati mogućnost da steknu preko potrebno… »

Pala bandera u Ruskom Selu, meštani bez telefona i interneta

RTV 13.02.2019
KIKINDA - Pre desetak dana, u Ruskom Selu nadomak Kikinde pao je stari, drveni stub Telekoma Srbije. Meštani tri ulice od tada nemaju telefonsku mrežu, a pojedini ni internet, ni televiziju. Ovaj problem posebno je pogodio ona domaćinstva, u kojem… »

Premijera "Tartifa", Igora Vuka Torbice 19. februara u SNP-u

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Z samo šest dana, predstava "Tartif" biće postavljena i na repertoar najstarijeg srpskog teatra. Nakon uspešno izvedene premijere u Narodnom pozorištu Sombor, poznati Molijerov komad "Tartif", u režiji Igora Vuka Torbice biće premijerno… »

Vremeplov: Umro Momčilo Nastasijević

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Na današnji dan 1938. godine umro je srpski pisac Momčilo Nastasijević, jedna od najsnažnijih pesničkih ličnosti srpske literature između dva svetska rata i preteča moderne srpske drame. Krasio ga veoma specifičan stil i izuzetna… »

Karate: Đorđe Tešanović osvojio evropsku bronzu

RTV 13.02.2019
STARA PAZOVA - Reprezentativac Srbije u karateu u kategoriji borbe pojedinačno do 21 godine +84 kilograma Đorđe Tešanović iz Stare Pazove u konkurenciji od 25 takmičara osvojio je bronzanu medalju na 46. Prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe… »

Srem dobija Regionalni centar za održivi razvoj

RTV 13.02.2019
STARA PAZOVA - Opština Stara Pazova, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Regionalna razvojna agencija Srem sprovode projekat "Regionalni centar za održivi razvoj Srema" koji se tiče uspostavljanja inovacionog Startap centra u Staroj… »

U martu 29. "Novosadsko proleće"

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Od 21. do 23. marta ove godine održaće se 29. "Novosadsko proleće", u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Tokom tri dana manifestacije, okupić se veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i… »

Da li je šešir "izašao" iz mode?

RTV 13.02.2019
SREMSKA MITROVICA - Marlona Brando, Džoni Dep, Kraljicu Elizabeta, Vinstona Čerčil - sem što su ljudi koji su obeležili našu prošlost i sadašnjost, sve te poznate ličnosti, nosile su šešire, koji su bili njihov neizostavni detalj, svake odevne… »

Besplatan ulaz za praznike i u Istorijski muzej Srbije

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Istorijski muzej Srbije i ove godine će povodom proslave Dana državnosti, ali i 56 rođendana, svim građanima omogućiti da besplatno vide muzejsku postavku. U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašića posetioci će videti veliku… »