Izvor: B92/Ekonomija arhiva vesti 20.02.2019

Šef Železnica: Zašto sam dao otkaz

B92 20.02.2019
Generalni direktor Železnica kao razloge za podnošenje ostavke između ostalog navodi neusaglašenost statuta, nemogućnost raspolaganja imovinom, blokadu računa. Generalni direktor predzeća "Železnice Srbije" Miroslav Stojičić podneo je ostavku… »

Đurić: Rušimo veštačke barijere, NS prvi gde možete kupiti robu sa KiM

B92 20.02.2019
“Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije", izjavio je Marko Ă�urić, nakon otvaranja Kosmetskog kutka. Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su u Novom Sadu, kao… »

Gurijev: Konzervativnom politikom Srbija oborila javni dug

B92 20.02.2019
Beograd -- Da bi uhvatila korak sa razvijenim ekonomijama Evrope, Srbija mora da poveća produktivnost i sprovede strukturne reforme koje su bile najavljene. O trenutnoj situaciji Srbije za Tanjug priča glavni ekonomista Evropske banke za obnovu i razvoj… »

Naša pšenica ide u Hrvatsku, pa je oni prodaju kao svoju na Kosovu

B92 20.02.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da srpske robe ima širom Kosova i da tamo dospeva alternativnim putevima. Navodeći da su zvaničnici Srbije odmah po uvođenju taksi na srpsku robu upozoravali na razvijanje crnog… »

Pomagali bogatima: Banka kažnjena sa 3,7 milijardi €

B92 20.02.2019
Beograd -- Sud u Francuskoj naložio je švajcarskoj banci UBS da plati kaznu od preko 3,7 milijardi evra. Banka je novčano kažnjena zbog pružanja pomoći bogatim francuskim klijentima da izbegnu poreske vlasti. Reč je o najvećoj kazni ikada… »

"Povežite Car Go sa Poreskom, da se vidi kako radimo"

B92 20.02.2019
Udruženje građana "CarGo" podnelo je Inicijativu ministru finansija Siniši Malom da "poveže" CarGo sa Poreskom upravom. Tako, bi, navode, nadležnim organima Srbije bio omogućen potpuni uvid u ostvareni prihod i oporezivu dobit kompanije. "Kao… »

Tri kategorije za porodilje; država plaća dadilje?

B92 20.02.2019
Još tri kategorije žena biće finansijski stimulisano izmenama zakona, najavila resorna ministarka. Izmenom i dopunom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom biće obuhvaćene žene sa visokim primanjima, žene koje su radile manje od šest… »

Aerodrom i Komercijalna banka najtraženiji na berzi

B92 20.02.2019
Beograd -- Na meti investitora na domaćem tržištu akcija danas su "rame uz rame" bili Aerodrom "Nikola Tesla" i Komercijalna banka. Oni su odneli gro prometa, dok su berzanski indeksi nastavili višednevni pad. Ukupan promet na trgovanju iznosio je… »

"Srbija i Albanija saveznici": Zajednički proizvodi na daleka tržišta

B92 20.02.2019
Beograd -- Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić razgovarao je s ministrom turizma i zaštite životne sredine Albanije Blendijem Đšlosijem. Dva ministra su razgovarala o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti turizma… »

PAZI, SNIMA SE: Kamere na koridorima 24/7 od ove nedelje

B92 20.02.2019
Beograd -- Video-nadzor duž gradilišta Južnog kraka Koridora 10 (Grdelica - Vladičin Han) je postavljen. A do kraja nedelje se očekuje ugradnja kamera i na potezu Istočnog kraka ovog koridora, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva… »