Izvor: B92/Politika arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: Ne razumem potrebu PR za samoubilačkim potezima

B92 20.02.2019
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić preneo je da je Kosovo ponovo podnelo zahtev za članstvo u Interpolu i rekao da ne razume potrebu za samoubilačkim potezima. Dačić je, na konferenciji za štampu, ministru spoljnih poslova Republike Burundi… »

Skot o Venecueli: Srbija je na pogrešnoj strani istorije

B92 20.02.2019
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike… »

Gde je granica srpskog plana za dijalog? VIDEO

B92 20.02.2019
Beograd -- Razgraničenje je zvanični predlog Srbije za razrešenje kosovskog pitanja, to je izjavio Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova. Ko je ozvaničio taj predlog, gde je granica po srpskom planu za nastavak dijaloga, kada će naša platforma… »

Tači: Bez sporazuma ulazimo u rizičnu fazu odnosa

B92 20.02.2019
Beograd -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da će, ako ove godine ne bude postignut sporazum Kosova i Srbije, doći do rizične faze odnosa. Kako je rekao, ti odnosi mogu da destabilizuju ceo region. "Poslednjih 12 meseci odnosi između Kosova i… »

Vučić preneo Fabriciju šta očekuje od Evropske unije

B92 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije, ambasadorom Semom Fabricijem. Vučić je sagovorniku preneo očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojima… »

Predsednik Republike nije prekršio Zakon o Agenciji

B92 20.02.2019
Povodom prijave podnete Agenciji za borbu protiv korupcije u vezi sa aktivnostima predsednika Republike u okviru kampanje „Budućnost Srbije", Agencija saopštava da predsednik Republike nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije… »

"Od početka krize u Srbiji više od milion migranata"

B92 20.02.2019
Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je u Istanbulu da je od početka migrantske krize dosad na teritoriji Srbije registrovano više od milion migranata. Naša država je, kako je istakao, reagovala odgovorno trudeći se da očuva bezbednost… »

Nogo posle isključenja: Krivične prijave protiv odgovornih

B92 20.02.2019
Srđan Nogo je izjavio da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta Dveri "nezakonita, nepostojeća i svakako politička". On je dodao da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima "izuzetno veliku podršku unutar stranke", zbog… »

Odložena poseta Ane Brnabić Briselu

B92 20.02.2019
Beograd -- Poseta predsednice Vlade Ane Brnabić Briselu, najavljena za danas, pomera se zbog drugih obaveza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Brnabić je trebalo da boravi u poseti Briselu povodom obeležavanja Dana državnosti… »

"Članstvo Balkana u EU – pitanje rata ili mira"

B92 20.02.2019
Brisel -- Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je u Briselu da zemlje zapadnog Balkana treba da imaju stvarnu perspektivu članstva u Evropskoj uniji. On je upozorio da, u suprotnom, postoji rizik od povratka u devedesete godine prošlog… »