Izvor: B92/Politika arhiva vesti 20.02.2019

"Novosti": London protiv rušenja prištinske takse?

B92 20.02.2019
Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte sprečila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju takse Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu Novosti. Iako su se protiv ovih nameta u protekla tri meseca, sa manje ili više odlučnosti… »

Stanković: U demokratiji izlaz iz kriza su - izbori

B92 20.02.2019
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da bi izbori u Srbiji doprineli jasnijoj slici u društvu, jer bi se, kako kaže, znalo ko ima legitimitet i legalitet da vlada, a otvorio bi se i socijalni "ventil" za smanjivanje napetosti, bez obzira… »

"Austriji jasno - bez Balkana EU nije potpuna"

B92 20.02.2019
Beč -- Austriji je potpuno jasno da je EU kompletna tek kada zemlje Zapadnog Balkana budu bile njen deo, ocenio austrijski ministar zadužen za EU Gernot Blimel. Ta izjava dolazi pred sutrašnju konferenciju "Budućnost EU - pogledi sa Zapadnog Balkana"… »

Vučić dobio pismo od Si Đinpinga

B92 20.02.2019
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo od predsednika Kine Si Ă�inpinga, u kome, između ostalog, kineski lider izražava spremnost da sa Vučićem radi na daljem unapređenju strateškog partnerstva između dve zemlje… »

Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

B92 20.02.2019
Beograd -- Predsednik IO Dveri Borko Puškić izjavio da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Noga bio po pravilima. "Činjenica da je Srđan Nogo, nakon najave o pokretanju disciplinskog postupka… »

Istraživanje: Za korekciju granica trećina Albanaca

B92 20.02.2019
Priština -- Trećina kosovskih Albanaca podržala bi razmenu teritorija u zamenu za priznavanje i članstvo u Ujedinjenim nacijama, rezultat je istraživanja. To ispitivanje javnog mnjenja izveo je Institut za evropske poslove i razvoj (RIDEA) sa… »

MSP: Srbija osuđuje teroristički napad u Indiji

B92 20.02.2019
Beograd -- Republika Srbija osuđuje teroristički napad na indijske bezbednosne snage u Džamu i Kašmiru, u Republici Indiji, koji je 14. februara odneo više od 40 života. To je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova (MSP). "Snažno podržavamo… »

"Kosovo otvara ambasade u još četiri države"

B92 20.02.2019
Iako Kosovo nije uspelo da se učlani u Interpol i UNESCO, za Ministarstvo inostranih poslova navode “Kosovo je dobro integrisano u međunarodnoj zajednici”. Stoga, prema MIP-u, u 11. godini postojanja države “Republika Kosovo nastaviće… »

Ruski ekspert: Jedino moguće rešenje za KiM je nemoguće

B92 20.02.2019
Balkan se nalazi u dosta tragičnoj situaciji, ali ne zato što tamo navodno vode borbu NATO, Rusija, Turska, Kina, EU, već zato što niko nema jasnu strategiju. To smatra Fjodor Lukjanov, glavni urednik časopisa "Rusija u globalnoj politici", koji je… »

Plan predsednikove posete Raškom okrugu

B92 20.02.2019
Beograd -- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Raški okrug u okviru kampanje "Budućnost Srbije". Kako je predviđeno programom, Vučić će obilazak Raškog okruga započeti posetom Vrnjačkoj banji. Tamo će obići Dom… »