Izvor: B92/Politika arhiva vesti 20.02.2019

Šreder za Prvu: Za Srbiju i EU i Rusija VIDEO

B92 20.02.2019
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder u ekskluzivnom intervjuu za Prvu kaže da Srbija napreduje ka EU ali i da mora da nastavi saradnju sa Rusijom. Nekada najmoćniji političar Evrope našem Filipu Čukanoviću rekao je i da se nada da će Priština… »

Vulin: Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije

B92 20.02.2019
Beograd -- Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije. Srpski narod nikada nije pogrešio u izboru, izjavio je ministar odbrane, Aleksandar Vulin. Tamo gde su Srbi, tamo je i pravo i pravda, rekao je on. Vulin je tako reagovao na izjavu ambasadora SAD… »

Kurc od Trampa tražio veće angažovanje SAD oko Kosova

B92 20.02.2019
Vašington -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc zatražio je, u razgovoru sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu, veće angažovanje SAD u rešavanje pitanja KiM. Kurc, koji je prvi austrijski kancelar koji se u Beloj kući sastao sa jednim… »

Dačić: SAD nisu na pravoj strani oko Kosova

B92 20.02.2019
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da SAD nisu na pravoj strani po pitanju Kosova. On je tako reagovao na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da je Srbija "na pogrešnoj strani istorije" u vezi sa situacijom u Venecueli… »

SNS Novi Sad: Lakše šetati nego rešavati probleme građana

B92 20.02.2019
Novi Sad -- Odluka GO DS da njihovi odbornici bojkotuju rad Skupštine grada NS predstavlja još jedan dokaz da interesi Novosađana nisu predmet njihovog interesovanja. To je saopštio Gradski odbor SNS Novog Sada. U saopštenju se kaže da su na… »

Vesić podneo prijavu zbog lažne imejl adrese

B92 20.02.2019
Zamenik Gradonačelnika Beograda Goran Vesić podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnovane sumnje da je formiralo lažni imejl nalog, potvrdio je Vesić. Naime, 18. februara u 02.46 minuta NN lice je postavilo lažni imejl nalog pod imenom i… »

Petković: Jovanovićeve pretnje - pravo lice opozicije

B92 20.02.2019
Beograd -- Lider DSS Miloš Jovanović je na RTS-u zapretio potpredsedniku SL Daliboru Jevtiću, koji se iskreno bori za svoj narod na KiM, saopštio Petar Petković. "Omalovažavajući legitimne predstavnike Srba sa KiM, koji su od srpskog naroda u… »