Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Kolika je moć sugestije?

Danas 20.02.2019
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 20. februar 1939. godine Postavljanjem pitanja svedoku tokom ispitivanja, sudija može svesno ili nesvesno sugestivno da utiče i na njegov odgovor, zato je uvek bolje pustiti ga da se sam priseti svega što… »

Izvršitelji za sat rada naplate i do 47.400 dinara

Danas 20.02.2019
Tarifnik koji je uveo još Nikola Selaković paušalno obračunava "troškove" građanima Iako je pre dve i po godine tadašnji ministar pravde Nikola Selaković stavio svoj potpis na novi tarifnik kojim su značajno smanjene naknade za rad izvršitelja… »

Silikonski implanti za grudi izazivaju rak?

Danas 20.02.2019
Upozorenje doktora Borka Đorđevića iz Kalifornije U SAD-u se godišnje ugradi ukupno 550.000 implantata za dojke, od kojih je 70.000 sa glatkom teksturom, koja je od strane američkih naučnika proglašena jako rizičnom po zdravlje. Naime, ova vrsta… »

Projekcija filma „Zemlja znanja“ i diskusija u KC Grad

Danas 20.02.2019
Kulturni centar Grad organizovaće danas od 18 i 30 časova projekciju filma „Zemlja znanja“, a nakon filma biće otvorena diskusija o značaju studentskih protesta i blokada, borbi za besplatno obrazovanje, direktnoj demokratiji, sličnostima i… »

Od gripa u Crnoj Gori umrlo deset osoba

Danas 20.02.2019
Institut za javno zdravlje Crne Gore zabeležio je u protekloj sedmici četiri smrtna slučaja kod kojih je laboratorijski potvrđen grip. Ukupno je umrlo deset osoba, navodi se u izveštaju Instituta objavljenom na sajtu. Među preminulima je i… »

Kako žensko telo „blokira“ slabe spermatozoide

Danas 20.02.2019
Istraživači iz Njujorka su, testirajući spermu muškaraca i spermu bikova, otkrili da najsnažniji plivači među spermatozoidima uspevaju da prođu kroz uska suženja, poznata kao strikture, u ženskom reproduktivnom sistemu, dok slabije plivače… »

Tribina SNS u Nišu: Grip u Nišu jenjava, ali nema podataka o broju obolelih

Danas 20.02.2019
Direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan izjavio je danas da očekuje da će epidemija gripa do početka marta biti u potpunoj stagnaciji, kao i da „ne veruje“ u to da se podaci o gripu kriju. Jerkan je na tribini o gripu, koju je u Skupštini… »

„Nema načina“ da SAD slome Huavej

Danas 20.02.2019
Osnivač najveće privatne kineske kompanije Ren Žengfej Nema načina da Sjedinjene Države slome Huaveji, rekao je osnivač kineske kompanije Ren Žengfej u intervjuu za Bi-Bi-Si, naglasivši da je hapšenje njegove ćerke Meng Vanžu, inače… »

Tviter pooštrava pravila političkog reklamiranja

Danas 20.02.2019
Društvena mreža Tviter uvodi nova ograničenja na političke reklame uoči izbora za Evropski parlament koji se održavaju od 23. do 26. maja, saopšteno je danas. Kompanija proširuje politiku koja se trenutno primenjuje u SAD, a efekti toga će… »

Trampa tužilo 16 američkih država

Danas 20.02.2019
Zbog odluke predsednika SAD da proglasi vanredno stanje Na adresu Bele kuće stigle su tužbe 16 američkih država, predvođene Kalifornijom, zbog odluke predsednika Donalda Trampa da proglasi vanredno stanje ne bi li prikupio sredstva za izgradnju zida… »