Izvor: Danas arhiva vesti 20.02.2019

Netanjahu pozvao evropske lidere da zauzmu stav protiv antisemitizma

Danas 19.02.2019
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu apelovao je danas na evropske lidere da zauzmu čvrst stav protiv atnisemitizma nakon što je oskrnavljeno desetine grobova na jevrejskom groblju u Francuskoj. “Danas se nešto šokantno desilo u Francuskoj. Osamdeset… »

Venecuela: Prekinute morske veze sa holandskim Karibima zbog učešća u destabilizaciji Madura

Danas 19.02.2019
Venecuelanski zvaničnici saopštili su danas da su zabranili pomorski saobraćaj sa tri holandska karipska ostrva, regionom koji je povezan sa naporima da se potkopa vlast predsednika Nikolasa Madura slanjem pomoći narodu ove južnoameričke zemlje… »

Sedmoro dece iz Sirije poginulo u požaru u Kanadi

Danas 19.02.2019
Sedmoro dece, članova sirijske porodice, poginulo je u Kanadi u požaru koji je, prema rečima svedoka, brzo zahvatio kuću u predgrađu Halifaksa. Njihova prva komšinica rekla je da su deca bila stara od tri meseca do 17 godina. U bolnici su zadržani… »

Nikoličevo dobija banjsko turistički kompleks

Danas 19.02.2019
Uprkos izvanrednim svojstvima ove vode nijedan dosadašnji pokušaj uređenja ove banje nije uspeo. Danas je po drugi put raspisan javni poziv za nabavku usluga za izradu plana detaljne regulacije, prenosi Glas Zaječara. Blagodati termomineralne vode… »

Zaječar: Potpisan ugovor o osnivanju Međunarodne filozofske škole Feliks Romuliana

Danas 19.02.2019
Međunarodna filozofska škola Feliks Romuliana, posle kraće pauze, ponovo će biti organizovana krajem avgusta, a potpisivanje ugovora o osnivanju između Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i… »

Požarevac: Viđeniji kadar SPS prešao u SNS

Danas 19.02.2019
Bivši radikal sada u kabinetu gradonačelnika Požarevca Minulog ponedeljka u Požarevcu odjeknula je „transfer politička bomba“. Rec je o Saši Valjareviću, nekadašnjem gradonačelniku Požarevca i bivšem predsedniku Srpske radikalne stranke u… »

In memoriam: Vukašin Nikolić – Vule

Danas 19.02.2019
Noćas nas je, posle kraće bolesti, zauvek napustio, Vukašin Nikolić Vule, nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Zaječara. Vukašin Nikolić je, bio jedan od programskih kreatora Radio Zaječara,onog Radio Zaječara, koga se sećaju… »

Rusija negira da je u Minhenu bilo sastanaka s delegacijom SAD

Danas 19.02.2019
Moskva je danas odbacila navode da su se članovi ruske i američke delegacije sastajali na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. „Nije bilo planova za susret s članovima američke delegacije ili bilo kojim američkim predstavnicima, nijedan sastanak… »

Dve osobe povređene u napadu nožem u Marseju, policija ubila napadača

Danas 19.02.2019
Francuska policija je ubila muškarca naoružanog nožem koji je prethodno napao nekoliko ljudi na ulici u Marseju, naveli su zvaničnici tog grada. Prema navodima francuskih medija, najmanje dve osobe povređene su u napadu nožem u Marseju danas posle… »

Pištoljdžije i politički moćnici

Danas 19.02.2019
Srbija danas nije Divlji zapad, bar po tome što njome ne hodaju revolveraši Savremeni život odvija se kao na filmskoj traci, pa akteri stvarne politike katkad podsećaju na nekakve supermene ili junake vesterna. Nekada je na Divljem zapadu vladao zakon… »