Izvor: EurActiv arhiva vesti 20.02.2019

Analitičar kaže da je razgraničenje sa Kosovom nemoguće bez priznanja

EurActiv 20.02.2019
Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je da je nemoguće razgraničenje bez priznanja Kosova, navodeći da se teritorija jedne zemlje može menjati samo uz dopuštenje građana odnosno na referendumu i da je protivustavan način na koji je… »

EBRD od Srbije očekuje snažnije reforme

EurActiv 20.02.2019
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) smatra da su Srbiji potrebne snažnije reforme, jer se očekuje da će u ovoj godini rast biti usporen na 3,5%, pokazao je najnoviji Izveštaj o tranziciji koji je 20. februara predstavljen u Beogradu. U… »

Majkrosoft otkrio sajber napade na evropske tink-tenkove

EurActiv 20.02.2019
Kompanija Majkrosoft otkrila je niz koordinisanih sajber napada na evropske tink-tenkove i neprofitne organizacije koje su fokusirane na pitanja "demokratije, izbornog integriteta i javne politike" i blisko sarađuju sa vladinim zvaničnicima. Tehnološki… »

Rumunija zainteresovana da se nastavi proširenje EU

EurActiv 20.02.2019
Ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana-Kristina Popa ocenila je da je 2018. bila godina u kojoj je Zapadni Balkan vraćen u fokus Eropske unije, dok je 2019. za kandidate godina u kojoj treba da ispune obaveze, pokažu napredak i ubrzaju reforme. Popa, čija… »

EU u prilici da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

EurActiv 20.02.2019
Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapadnog Balkana predstavljaju zdravstveno i ekonomsko opterećenje za celu Evropu, pri čemu većinu zdravstvenih posledica i troškova podnose građani Evropske unije - zaključak je novog izveštaja koji… »