Izvor: RTS arhiva vesti 20.02.2019

Dragan Vujić Vujke konačno u glavnoj ulozi: „Dočekasmo i ovo...“

RTS 20.02.2019
U okviru srpskog takmičarskog programa na ovogodišnjem Festu publiku očekuje i film „Psi umiru sami“, reditelja Nikole Petrovića. Draganu Vujiću Vujketu je to prva glavna uloga na filmu u 32 godine dugoj karijeri, a glumac kaže: „Dočekasmo i… »

Odgajanje gusaka isplativo

RTS 20.02.2019
Da je odgajanje gusaka isplativo, govori primer prosvetnog radnika Mikloša Repergera, koji pred odlazak u penziju, planira da poveća proizvodnju i otvori mini-klanicu. Guščari imaju i svoje smotre, a ona svetski napoznatija u Mokrinu održava se… »

Lekovito dejstvo ulaganja u Jošaničku banju

RTS 20.02.2019
Da li će Jošanička banja dobiti mesto u turističkoj ponudi Srbije koje joj pripada? Ovo i pitanja infrastrukturnog razvoja varošice mučili su meštane više od četiri decenije. Kapija Kopaonika beleži rast turista, pa se proteklih nekoliko godina… »

Jokić: Ne razmišljam o Svetskom prvenstvu

RTS 20.02.2019
Nikola Jokić veruje da Srbija ima dobru šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kini, ali nije siguran da će, ukoliko se to dogodi, i on biti tamo. Košarkaši Srbije otputovali su u Estoniju, gde bi pobedom osigurali plasman na Svetsko prvenstvo u… »

Repki nova kazna, ide u zatvor na dve godine

RTS 20.02.2019
Nekadašnji češki fudbalski reprezentativac Tomaš Repka dobio je i drugu zatvorsku kaznu u samo dve nedelje, jer će, posle 15 meseci zbog prevare, morati da služi i dodatnih devet meseci zbog vožnje u pijanom stanju. Sud u Pragu je bivšem… »

„Muzikon“ 21. februara na Kolarcu sa hitovima „Bitlsa“, „Cepelina“ i „Kvina“

RTS 20.02.2019
Koncertom sa temom "Rock&Classic" 21. februara na sceni Kolarca, orkestar „Muzikon“ nastavlja "Level Up" sezonu. Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, budući da će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok… »

Zvukom do posla za slepe ljude

RTS 20.02.2019
Profesorka muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru Željka Milošević pokrenula je inicijativu za smanjenje nezaposlenosti mladih, slepih osoba. Reč je o programu obrazovanja iz oblasti dizajna zvuka kroz predavanja i radionice. Planirana… »

Đorđević u Talin nije poveo Dobrića, Pota, Lazića i Lučića

RTS 20.02.2019
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević na put u Talin za meč protiv Estonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nije poveo Ognjena Dobrića, Stefana Pota i tek oporavljene Branka Lazića i Vladimira Lučića. Odranije je… »

Kac se izvinio Poljskoj za svoje izjave

RTS 20.02.2019
Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izvinio se Poljskoj za svoje izjave, navela je američka ambasadorka u Poljskoj Džordžet Mosbačer komentarišući diplomatski spor između dve države. "Samo sam osetila da dva jaka saveznika kao što su… »

Maketarstvo kao hobi koji donosi zaradu

RTS 20.02.2019
Tridesetogodišnji Miša Stevanović iz Čačka pretvorio je hobi u profesionalni posao. Dugo godina se bavi maketarstvom. Mini-objekte tipskih kuća, poslovnih zgrada i kulturnih ustanova izrađuje bez nacrta i sa kompletnim sitnim pokućstvom. Od tog… »