Izvor: EurActiv arhiva vesti 15.03.2019

Britanija traži odlaganje izlaska iz EU

EurActiv 15.03.2019
Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart. Zvaničnici EU i lideri članica navode da će tražiti konkretne razloge za odlaganje Bregzita… »

CEP: Pokrenuti posustalu politiku zaštite potrošača

EurActiv 15.03.2019
Povodom 15. marta, Svetskog dana prava potrošača, Centar za evropske politike ukazuje da je pored proklamovanih prava i ostvarenog napretka na zakonodavnom planu, stanje zaštite potrošača u Srbiji još uvek daleko od željenog nivoa. "Devet godina… »

Pokret pet zvezda nudi svoju internet platformu žutim prslucima

EurActiv 15.03.2019
Zamenik italijanskog premijera ponudio je pre mesec dana platformu Ruso (Rousseau) Pokreta pet zvezda francuskim "žutim prslucima. Tu platformu je napravio jedan italijanski internet preduzetnik sa ciljem da se žalbe građana preobraze u predloge a… »

Nemci kritikuju Angelu Merkel, žele da ostane kancelarka

EurActiv 15.03.2019
Pre godinu dana, 14. marta 2018. godine, počeo je treći mandat crno-crvene koalicione vlade nemačke kancelarke Angele Merkel. I dok je godinu dana kasnije svega troje od desetoro Nemaca zadovoljno radom velike koalicije, Angela Merkel je, iako na meti… »

Rodne nejednakosti u Srbiji

EurActiv 15.03.2019
Monitoring socijalne situacije u Srbiji (MONS) organizuje panel diskusiju "Rodne nejednakosti u Srbiji", u utorak, 19. marta, u 14.00 na Ekonomskom fakultetu (Kamenička 6, Beograd). Učesnici će pokušati da odgovore na brojna pitanja - da li se u… »