Izvor: B92 arhiva vesti 19.03.2019

Upad u RTS: Sud odbio da odredi pritvor osumnjičenima

B92 19.03.2019
Beograd -- Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor trojici osumnjičenih za nasilničko ponašanje prilikom upada učesnika protesta u zgradu RTS-a. Oni će se u daljem toku krivičnog postupka braniti sa slobode. Sudija za… »

Budućnost se raspala u završnici – Kalinić odličan u pobedi Fenera

B92 19.03.2019
Košarkaši Fenerbahčea pobedili su pred domaćom publikom Budućnost sa 76:67, u 27. kolu Evrolige. Šampiona ABA lige odigrao je odličnih 35 minuta u Istanbulu, međutim očajno su završili su utakmicu i Fener je to iskoristio za pobedu. Srpski… »

Pucnjava na Novom Zelandu: Ardern obećala da nikada neće izgovoriti ime napadača

B92 19.03.2019
Premijerka Novog Zelanda kaže da osobi koja je pucala na dve džamije ne sme da se dozvoli da postane popularan. Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime osobe koja je izvršila napad na dve džamije u toj… »

Vučić: Zloupotrebili mlade, blokada neće biti

B92 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su lideri opozicije zloupotrebili mlade ljude, koristeći ih u pokušaju da dođu na vlast mimo izbora. On je najavio da država neće dozvoliti protivzakonite postupke, poput blokade puteva, koje opozicija… »

Vesić: Tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta

B92 19.03.2019
Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da će biti podnete tužbe za naknadu štete protiv organizatora protesta. On je naveo da je potpuno legitimno biti protiv vlasti, ali ne i da se vrši nasilje. "Sigurno da postoje ljudi koji su… »

Vučić: Još 8,4 miliona evra za projekte u RS

B92 19.03.2019
Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija uložiti 8 miliona 405 hiljada evra u projekte u opštinama u Republici Srpskoj i BiH. "Ta sredstva će biti na raspolaganju kao što smo činili i u ranijem periodu. Kad to budemo platili… »

Priroda napada u Utrehtu upučuje na teroristički akt

B92 19.03.2019
Utreht -- Holandsko tužilaštvo ozbiljno razmatra mogućnost da je napad u Utrehtu, u kome su stradale tri osobe, a još tri teško povređene, bio teroristički akt. Tužilaštvo je saopštilo da razlog za takvu pretpostavku daje priroda napada, kao i… »

"Boriću se za 'uređeni Bregzit' do poslednjeg časa"

B92 19.03.2019
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će se boriti za "uređeni Bregzit" do poslednjeg časa. Merkel je navela da su aktuelni događaji u "stanju kretanja" i dodala da će lideri Evropske unije pokušati da reaguju na šta god Velika… »

Udes u Sićevačkoj klisuri, četiri osobe povređene

B92 19.03.2019
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 7.10 u Sićevačkoj klisuri povređene su četiri osobe, a saobraćaj je obustavljen. Sudarili su se automobil švajcarskih i beogradskih registarskih tablica, rečeno je agenciji Beta u Policijskoj… »

Najmanju stopu nezaposlenosti u regionu imaju Srbija i Albanija

B92 19.03.2019
Rezultati tržišta rada na Zapadnom Balkanu nastavili su da se poboljšavaju. Ovaj pozitivan trend ide sporijim tempom nego prethodne godine i uprkos snažnom ekonomskom rastu u regionu, navodi se u izveštaju koji su danas predstavili Svetska banka i… »