Izvor: B92 arhiva vesti 26.03.2019

Lazović i Milenković: Računajte na nas

B92 26.03.2019
Srpski fudbalski reprezentativci Darko Lazović i Nikola Milenković priznali su da je ekipa imala sreće u remiju protiv Portugalije u Lisabonu. "Stvorili su dosta šansi, imali smo i sreće, ali smo je i zaslužili. Dobro smo otvorili ciklus za… »

Ukinuta presuda Miri Marković

B92 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na godinu dana osuđena nekadašnja predsednica JUL-a Mirjana Markovića. Ona je prvostepeno osuđena u junu prošle godine povodom optužbi da je 2000. godine uticala na vladinu komisiju da… »

Bregzit: Šta Britanci misle o izlasku iz Evropske unije

B92 26.03.2019
Šta građani Britanije misle o napuštanju Evropske unije i novom referendumu, tri godine nakon što je većina podržala Bregzit. Pre skoro tri godine Velika Britanija je glasala za izlazak iz EU. Ipak, Britanija neće napustiti EU kako je planirano 29… »

Hamas: Prihvatili smo plan o prekidu vatre

B92 26.03.2019
Jerusalim -- Visoki zvaničnik Hamasa Ismail Radvan izjavio je da je ta ekstremistička organizacija prihvatila plan o prekidu vatre s Izraelom. Radvan je potvrdio novinarima postojanje “egipatskih i međunarodnih napora da se zaustavi agresija”… »

Ništa od rezolucije o Vojvodini: Predlog Čanka nije prošao

B92 26.03.2019
Skupština Srbije nije danas usvojila Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini koju su podneli poslanici LSV Nenada Čanka. Za zakon o finansiranju Vojvodine je glasalo ukupno osam poslanika iz LSV, SVM i poslanik stranke… »

Tumbaković: Nisam čuo rasističke uvrede na stadionu

B92 26.03.2019
Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je da nije čuo da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi vređali igrače Engleske. Crna Gora je povela u Podgorici protiv Engleske, ali je izgubila sa 1:5. Britanski mediji… »

Konačna odluka: Ukida se pomeranje sata

B92 26.03.2019
Evropski parlament glasao je za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena. Izglasano je da se od 2021. godine ukine pomeranje sata koje se decenijama događalo dva puta godišnje, u martu i oktobru. Zemlje koje planiraju da zauvek ostanu na letnjem… »

Šok – Mekgregor završio MMA karijeru!

B92 26.03.2019
Konor Mekgregor, velika zvezda UFC, odlučio je naprasno da se penzioniše. Tridesetogodišnji irski MMA borac povukao se iz ovog sporta posle dvanaest turbulentnih meseci. "Hej ljudi imam brzo saopštenje, odlučio sam da se povučem iz MMA. Želim svim… »

Sudbina planete: Si i Makron protiv Trampa

B92 26.03.2019
Lideri Kine i Francuske pokušavaju da povećaju napore protiv klimatskih promena. Oni pozivaju na globalno preispitivanje investicija kako bi ih učinili korisnijim za planetu. Kineski predsednik Si Đinping i francuski predsednik Emanuel Makron objavili… »

"Za zločine nad Srbima važe druga pravila"

B92 26.03.2019
Banjaluka -- Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni. On je dodao i da je Republika Srpska jedina garancija opstanka i slobode srpskog naroda. U… »