Izvor: EurActiv arhiva vesti 26.03.2019

Sve veća verovatnoća za Bregzit bez sporazuma

EurActiv 26.03.2019
Evropska komisija nastavlja da radi na pripremama za "neuređeni razvod" EU i Britanije a opasnost da se to desi sve je veća, ocenjuju zvaničnici EU. Pošto je nejasno šta će odlučiti britanski poslanici, Komisija pojačava kampanju u javnosti kako… »

Od 2021. ukida se pomeranje sata, članice biraju letnje ili zimsko računanje vremena

EurActiv 26.03.2019
Evropski parlament 26. marta je podržao predlog direktive kojom se od 2021. na nivou EU ukida polugodišnje pomeranje sata, a zemljama članicama prepušta odluka da li će se opredeliti za letnje ili "zimsko" računanje vremena. Nova direktiva ne znači… »

Makron apeluje na Peking da poštuje jedinstvo EU, Si za zajedničko napredovanje

EurActiv 26.03.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je 26. marta kineskog predsednika Si Đinpinga da "poštuje jedinstvo Evropske unije", dok se Si založio za "zajedničko napredovanje" Evrope i Kine. Si se u Parizu sreo sa Makronom, nemačkom kancelarkom i… »

Evroposlanici glasali za novu direktivu o autorskim pravima

EurActiv 26.03.2019
Evropski parlament glasao je 26. marta za novu direktivu o autorskim pravima koja će doneti opipljive koristi građanima, svim sektorima kreativne industrije, štampi, istraživačima, obrazovnim i institucijama kulture. Tom direktivom obezbeđuje se… »

Evropske integracije Srbije 10 godina nakon podnošenja zahteva za članstvo

EurActiv 26.03.2019
Fakultet političkih nauka (FPN) i Evropski pokret u Srbiji (EPuS) organizuju debatu pod nazivom "Evropska integracija Srbije 10 godina nakon podnošenja zahteva za članstvo", u četvrtak, 28. marta, u 10.30 u Amfiteatru Fakulteta političkih nauka (Jove… »

Porast temperature na Arktiku postaje nepovratan proces

EurActiv 26.03.2019
Jak a možda i koban porast temperature od tri do pet stepeni na Arktiku neizbežan je, čak i ako bi čovečanstvo uspelo da smanji emisiju štetnih gasova u skladu sa ciljevima iz Pariskog klimatskog sporazuma, pokazuje najnovija studija UN. U… »