Izvor: EurActiv arhiva vesti 28.03.2019

Fabrici misli da status kvo nije rešenje za Beograd i Prištinu

EurActiv 28.03.2019
Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je 28. marta da misli da je dogovor između Beograda i Prištine moguć i da status kvo nije rešenje za dve strane. Fabrici je na Fakultetu političkih nauka izjavio da je "optimističan po pitanju postizanja… »

Parlamentarni odbor EU-Srbija podržao evropsku perspektivu Srbije

EurActiv 28.03.2019
Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Evropske unije i Srbije usvojio je na sastanku u Strazburu Deklaraciju i preporuke u kojima se pozdravlja kontinuirani napredak Srbije u pregovorima o pristupanju Uniji, izražava podrška… »

Većina građana veruje da je Kosovo izgubljeno

EurActiv 28.03.2019
Većina građana Srbije smatra da je Kosovo izgubljeno i da Srbija nije u mogućnosti da na njemu ponovo uspostavi svoj suverenitet, ali misle da Vlada Srbije neće priznati Kosovo i ogromnom većinom bi bili protiv priznavanja na eventualnom referendumu… »

Mladi profesionalci iz regiona predvodiće reforme na putu u EU

EurActiv 28.03.2019
Mladi državni službenici sa Zapadnog Balkana završili su 28. marta u Beogradu dvonedeljni program regionalne razmene u okviru projekta EU koji ima za cilj da doprinese napretku u procesu pristupanja i regionalnoj saradnji kroz podizanje kapaciteta… »

Grčki maraton u potrazi za popustima u samouslugama

EurActiv 28.03.2019
Grčki potrošači su veoma pokretni jer u potrazi za namirnicama s popustom obilaze mnoga prodajna mesta, pre svega samousluge - utvrđeno je istraživanjem Instituta za analizu maloprodaje potrošne robe (IELKA). Grci najčešće pazare, pored… »