Izvor: iKragujevac arhiva vesti 28.03.2019

Udes železničkog i drumskog vozila kragujevačkih registarskih oznaka na barskoj pruzi

iKragujevac 28.03.2019
Železničko vozilo, koje koriste radnici građevinske delatnosti (drezina) naletelo je jutros na drumsko vozilo na putnom pelazu između železničkih stanica Slovac i Lajković, povređenih nema, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije. Udes se… »

12.000 penzionera u Srbiji dobiće od 127 do 437 evra, a evo šta treba da urade

iKragujevac 28.03.2019
Penzioneri kojima deo primanja stiže iz Slovenije, najkasnije do 30. aprila mogu da se prijave Slovenačkom zavodu za penzijsko osiguranje kako bi do 30. septembra dobili dodatak na penziju u iznosu od 127 do 437 evra. Onima koji zahteve dostave posle… »

Dnevni horoskop za 28. Mart: Ribe očekuje predivna prilika za ljubav, a Bik treba da se opusti uz masažu

iKragujevac 28.03.2019
Šta vam zvezde predviđaju za danas, saznajte u dnevnom horoskopu. OVAN POSAO: Zajedno sa svojim saradnicima ćete uspeti da ostvarite zapažen uspeh na ovom planu. Zaslužili ste slavlje! LJUBAV: Preko kruga prijatelja dolazite do poznanstva koje bi… »

Udes na Aerodromu, saobraćaj usporen! (foto)

iKragujevac 28.03.2019
Kako iKragujevac nezvanično saznaje u naselju Aerodrom dogodio se udes oko 9 časova. Udes se dododio na raskrsnici Avalske ulice i ulice Vladimira Rolovića. U udesu su učestvovali vozilo Hitne medicinske pomoći i putničko vozilo. Policija obavlja… »

Pošta odgovorila na sva pitanja o štrajku, sindikatu, kašnjenju pošiljki i kako će biti obeštećeni njihovi korisnici

iKragujevac 28.03.2019
Desetine hiljada paketa koji čekaju da budu isporučeni primaocima širom Srbije, zarobljeni su u glavnom poštanskom centru u Zemunu, zbog odluke nekolicine radnika Pošte da obustavi rad centra iz kog se pošiljke distribuiraju širom Srbije. "Štrajk"… »

Nikolić o značajnim projektima u Kragujevcu

iKragujevac 28.03.2019
KRAGUJEVAC - U zajedničkom obraćanju predsednice Vlade i gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, predstavnicima medija, Nikolić je podsetio, da se Kragujevac razvijao oko privrede, da ima značajnu industrijsku tradiciju i da je stvaranje… »

Brendiranje – Stvaranje boljeg okruženja za život i poslovanje

iKragujevac 28.03.2019
U okviru programa “Podrška lokalnim samoupravama na putu pridruživanja Evropskoj uniji”, grad Kragujevac je otpočeo proces brendiranja. Tehničku podršku za ovaj proces u narednih godinu dana koji finansira vlada Švedske, pružiće Stalna… »

Opasnost na dva točka, tri sekunde za reagovanje

iKragujevac 28.03.2019
Statistika pokazuje da je protekle godine u Srbiji poginulo 49 motociklista, a podatak koji upozorava kaže da su većina nastradalih bili mlađi od 27 godina. Od početka godine poginula su dvojica motociklista a najčešći uzrok nesreća je… »

Sekte diskretnije, vrebaju i preko interneta

iKragujevac 28.03.2019
U Srbiji, prema procenama stručnjaka, deluje više od 100 sekti, koje okupljaju nekoliko desetina hiljada članova. Opasnost od sekti je danas malo drugačija nego ranije, jer smo podložni da se učenja promovišu posredstvom interneta, rekao je… »

Lepa vest: Vlada Srbije omogućila gimnazijalcima odlazak u hjuuston

iKragujevac 28.03.2019
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, u okviru posete Kragujevcu, juče je prisustvovala, u digitalnoj učionici Osnovne škole „21. oktobar“, času muzičkog vasiptanja i srpskog jezika. „Osnovna škola „21. oktobar“ jedna je od 10 najboljih u… »