Izvor: Politika arhiva vesti 28.03.2019

Savez za Srbiju ne odustaje od protesta 13. aprila

Politika 28.03.2019
Dragan Đilas u Vašingtonu se sastao s glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom. Deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju organizovaće 13. aprila u Beogradu, kako su najavili, veliki narodni protest jer su… »

Dug i uzbudljiv život beogradske „Olimpije”

Politika 28.03.2019
U filmu „Svedok jednog vremena” autor Igor M. Toholj nudi i činjenični i emotivni istorijat nekada kultnog beogradskog mesta – Dvorane Doma sindikata. Bližio se 13. jun 1957. godine i tada je jedan beogradski klinac iz Kosovske ulice strpljivo… »

Lončar: Kvalitetnija zdravstvena zaštita dostupnija svima

Politika 28.03.2019
Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju „ne stvara uslove da zdravstveni sistem funkcioniše efikasnije od sadašnjeg”, poručio je lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji savetuje doradu ovog dokumenta. Osigurano lice koje je neopravdano izostalo sa… »

Ko je upao u ambasadu Severne Koreje u Madridu

Politika 28.03.2019
Posle nasilnog ulaska, maltretiranja diplomata i krađe hard-diskova, prvo se sumnjalo na CIA, ali se grupa koja je izvela napad sad povezuje sa FBI, koji odbija da to komentariše. Disidentska grupa koja želi da svrgne Kim Džong Una preuzela je… »

„Srpska veza” i ubistvo novinarke Bi-Bi-Sija

Politika 28.03.2019
Zbog navodne „srpske veze” u operaciju „Oksborou”, što je kodno ime za istragu o ubistvu Džil Dando 1999. godine, su se uključili MI-5 i MI-6, unutrašnja i spoljna britanska tajna služba. Ubistvo novinarke Bi-Bi-Sija Džil Dando 26. aprila… »

Ribar slučajno otkrio kokain u Rumuniji

Politika 28.03.2019
Dvojica Srba, uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u švercu narkotika, odbijaju da sarađuju sa policijom. Dvojici državljana Srbije, zbog sumnje da su učestvovali u švercu više od tone kokaina u Rumuniji, određen je pritvor do 30 dana i oni… »

Redovi za proveru krvne slike, vida, masti i šećera u krvi

Politika 28.03.2019
Od samog otvaranja vladalo je veliko interesovanje posetilaca svih generacija. – Manifestacija na kojoj može da se proveri stanje zdravlja bez zakazivanja biće otvorena i danas do 20 časova. Direktan susret sa medicinskim stručnjacima i brojni… »

Operacija „Plavi đavoli”

Politika 28.03.2019
„Državni udar u pripremi je. Inicijativu za njega posrednim putem dala je jedna prijateljska tajna služba. Takvu inicijativu prihvatio je general Dušan Simović. Na čelu grupe oficira izvršioca državnog udara stoji general Borivoje Mirković… »

Zaštita jezera Palić i Ludaš

Politika 28.03.2019
Nemačka razvoja banka donirala je 6,5 miliona evra za zaštitu prirode dva jezera, trenutno se radi zeleni zaštitni pojas, a sledi izgradnja kanalizacione mreže. Subotica – Nakon izvesne pauze u izveštavanju javnosti o tome kako napreduje projekat… »

Misteriozna smrt Pančevca u Kolumbiji

Politika 28.03.2019
Policija ove južnoameričke zemlje istražuje smrt Vladimira Vidakovića, čiji je brat Miloš pre tri godine likvidiran u budvanskom kafiću. Vladimir Vidaković (30) iz Pančeva, rođeni brat Miloša Vidakovića, koji je likvidiran 2013. godine u… »