Izvor: Politika arhiva vesti 28.03.2019

Talenat kao blagoslov i prokletstvo

Politika 28.03.2019
Igra reči u naslovu predstave „Gift” (na engleskom znači poklon, a na nemačkom otrov), u izvođenju samo jednog igrača Erika Gotijea iz Štutgarta, po koreografiji Icika Galilija, upućuje na sadržaj ovog dela koje ćemo videti večeras u 20… »

Vučić i Kobakhidze o daljem jačanju saradnje Srbije i Gruzije

Politika 28.03.2019
Predsednik Aleksandar Vučić u susretu je sa predsednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom zahvalio toj zemlji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ocenio da Srbija i Gruzija dele zajedničke vrednosti i principijelno… »

Ambasadorka Joksimović predala akreditive kraljici Elizabeti

Politika 28.03.2019
LONDON – Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović predala je akreditive kraljici Elizabeti Drugoj, kojoj je prenela i poruku srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je kraljevska porodica dobrodošla u Beograd i da svaka njihova… »

Rusi pojačali kontrolu pašteta „Juhora” i „Neoplante”

Politika 28.03.2019
Ruska federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor – Roseljhoznadzor – objavila je na svom zvaničnom sajtu da su dva srpska proizvođača prerađevina trenutno pod pojačanom kontrolom ove inspekcije. Veliki domaći proizvođači… »

Stiže slovenački godišnji dodatak za penzionere u Srbiji

Politika 28.03.2019
Koliko će ko dobiti do 30. septembra zavisi od toga koliku penziju prima, a pomoć se kreće od 127 do 437 evra. Penzionerima iz Srbije koji primaju deo slovenačke penzije biće do 30. septembra isplaćen godišnji dodatak uz srpsku penziju. Visina tog… »

Kosovska inicijativa Berlina i Pariza

Politika 28.03.2019
Evropska budućnost Srbije zavisi od razgovora s Prištinom i od toga hoćemo li moći jednog dana da postignemo dogovor, naglasio je nedavno Aleksandar Vučić, uz konstataciju da nas drugačije „niko nikada neće pustiti u Evropu”. Predsednik Srbije… »

Ne pristajemo ni na kakve ultimatume, odbacujem zahtev za moju smenu

Politika 28.03.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da neće uzeti u razmatranje zahtev učesnika protesta „Jedan od pet miliona” da do 13. aprila podnese ostavku zato što, kako je rekla, to traže ljudi „koji demokratiju žele da ospore nasiljem na ulicama… »

Mlade porodice zatočenici banaka

Politika 28.03.2019
Na jednoj televiziji bankar Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Rajfajzen banke, pojavio se kao zagovornik teze da su klijenti svojevremeno, 2007. godine, bili dovoljno obavešteni o prirodi stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima… »

Nije svaka neprijatnost nacionalizam

Politika 28.03.2019
Dopis „Srbofobija ipak postoji”, gospodina M. Stojanovića iz Užica, objavljen 25. marta u ovoj rubrici, podsetio me na gotovo identičan događaj koji sam doživeo pre pedesetak godina, takođe u Zagrebu. Samo što ja nisam imao vojničku, već… »

Španija kao inspiracija

Politika 28.03.2019
Duh, kulturu, tradiciju, običaje i sve ono po čemu je Španija prepoznatljiva, ali i skrivene i manje poznate draži ove zemlje koje samo istančana čula mogu dokučiti otkrila je Vesna Udicki Vučetić. Ona je priredila izložbu „Španija kao… »