Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 28.03.2019

Fabrici: Mislim da je moguć dogovor Beograda i Prištine

Politika 28.03.2019
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da misli da je dogovor između Beograda i Prištine moguć i da status kvo nije rešenje za dve strane. Fabrici je na Fakultetu političkih nauka u razgovoru sa studentima izjavio da je… »

Evropski parlament pozvao na ukidanje viza za Kosovo

Politika 28.03.2019
STRAZBUR – Evropski parlaament usvojio je danas predlog Evropske komisije kojim se od EU članica traži vizna liberalizacija za građane s kosovskim pasošima, prenosi Tanjug. Komesar Evropske unije za unutrašnja pitanja Dimitris Avramopulos izjavio… »

Čedomir Jovanović postao savetnik Željka Komšića

Politika 28.03.2019
Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović imenovan je za savetnika člana Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željka Komšića. Kako se navodi u saopštenju LDP-a, Jovanović će taj posao obavljati bez naknade, prenela je… »

Vulin se nada da će NATO priznati da je agresija na Srbiju bila zločin

Politika 28.03.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se nada da će jednog dana NATO pronaći snage da prizna da je agresija na Srbiju bila strašan zločin. „Nadam se da će smoći snage jednog dana i da će izraziti izvinjenje i žaljenje za svaku… »

Radikali i Lončar polemisali o Litvaniji i Vučiću

Politika 28.03.2019
Varnica nije bilo u raspravi o potvrđivanju Akata o osnivanju Azijske infrastrukturne banke, pošto su se i vlast i poslanici SRS-a složili da je to dobar potez. Raspravu o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Litvanije o saradnji u borbi protiv… »

Savez za Srbiju ne odustaje od protesta 13. aprila

Politika 28.03.2019
Dragan Đilas u Vašingtonu se sastao s glavnim direktorom Nacionalnog saveta za bezbednost za Evropu i Rusiju Džonom Eratom. Deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju organizovaće 13. aprila u Beogradu, kako su najavili, veliki narodni protest jer su… »

Lončar: Kvalitetnija zdravstvena zaštita dostupnija svima

Politika 28.03.2019
Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju „ne stvara uslove da zdravstveni sistem funkcioniše efikasnije od sadašnjeg”, poručio je lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji savetuje doradu ovog dokumenta. Osigurano lice koje je neopravdano izostalo sa… »

Vučić i Kobakhidze o daljem jačanju saradnje Srbije i Gruzije

Politika 28.03.2019
Predsednik Aleksandar Vučić u susretu je sa predsednikom Parlamenta Gruzije Iraklijem Kobakhidzeom zahvalio toj zemlji što nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i ocenio da Srbija i Gruzija dele zajedničke vrednosti i principijelno… »

Ambasadorka Joksimović predala akreditive kraljici Elizabeti

Politika 28.03.2019
LONDON – Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović predala je akreditive kraljici Elizabeti Drugoj, kojoj je prenela i poruku srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je kraljevska porodica dobrodošla u Beograd i da svaka njihova… »

Ne pristajemo ni na kakve ultimatume, odbacujem zahtev za moju smenu

Politika 28.03.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da neće uzeti u razmatranje zahtev učesnika protesta „Jedan od pet miliona” da do 13. aprila podnese ostavku zato što, kako je rekla, to traže ljudi „koji demokratiju žele da ospore nasiljem na ulicama… »