Nova stranka: Targetiranje novinara slika retorike i delovanja vlasti 90-tih

Beta 18.04.2019

Nova stranka danas je osudila najnovije napade na novinare i neistomišljenike, posebno Slobodana Georgieva i Radu Trajković, zahtevajući hitnu reakciju nadležnih organa.

U saopštenju Nove stranke je istaknuto da je reakcija nadležnih organa potrebna "pre nego što kletve, uvrede i pretnje pređu na viši nivo nasilja".

"Svedoci smo još jednog slučaja targetiranja svih koji nisu programirani da misle i govore kao onaj koji sebe naziva predsednikom države, Aleksandar Vučić, te prilepljivanja epiteta 'stranih plaćenika i izdajnika' koji zastrašujuće podsećaju na retoriku 90-tih, kada su on i njemu slični zavodili red u državi i pretili novinarima osvetom kad-tad", navela je Nova stranka.

Pozvan je Vučić da "barem jednom u životu, kolokvijalno rečeno 'bude muško' i stane na put konstantnim ugrožavanjima bezbednosti građana Srbije, ali i sve međunarodne institucije da jasno sagledaju situaciju u našoj zemlji i osude neprekidno crtanje meta, posebno na čelima novinara koji moraju i treba da budu simbol i stožer slobode, istinitog i informisanja javnosti bez pritisaka".

"Takođe smo spremni da ubuduće, ukoliko izvršioci, inspiratori i nalogodavci ovakvih činova ponovo ne budu pronađeni i sankcionisani, ponudimo i pružimo ugroženima i fizičku zaštitu, kako bi Srbija konačno postala sigurna, demokratska zemlja, na putu Evrope 21. veka, gde i pripada", istakla je Nova stranka.

(Beta, 04.18.2019)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »