Izvor: iKragujevac arhiva vesti 26.04.2019

Gradsko veće dalo saglasnost na cene karata u javnom prevozu putnika

iKragujevac 26.04.2019
Gradsko veće na sednici održanoj 25. aprila dalo je saglasnost na Cenovnik karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada. S obzirom na to da je u primeni jedinstveni tarifni sistem, osnovna cena karte na celoj teritoriji… »

Dnevni horoskop za 26. April: Ovan uživa u ljubavi, Rak na poslu, a ovom znaku je zdravlje sve bolje

iKragujevac 26.04.2019
Budite spremni za mnoga iznenađenja ovog petka, a to će biti samo uvertira za praznični vikend koji je pred nama - poručuje dnevni horoskop. OVAN POSAO: Ukoliko ste čekali na promene na ovom polju danas je vaš srećan! Dolazi do izmena kojima ste se… »

Težak udes kod Kragujevca: Motociklista u teškom stanju prebačen u KC Kragujevac (foto)

iKragujevac 26.04.2019
Kako iKragujevac nezvanično saznaje u blizini Kragujevca, u selu Guberevac, opština Knić, dogodila se teška saobraćajna nesreća. Vozač motora koji je učestvovao u udesu nalazi se u teškom stanju i hitno je prebačen u KC Kragujevac. Uviđaj je u… »

Oprez u vožnji - deca moraju biti vezana i u sedištu

iKragujevac 26.04.2019
Nadležni savetuju oprez zbog pojačanog saobraćaja, naročito na auto-putevima i Ibarskoj magistrali. Statistika upozorava da je u prethodnih pet godina, u vreme uskršnjih i prvomajskih praznika na putevima poginulo 39 ljudi. Najugroženija su deca… »

Uslovni otpust ne postoji za teška ubistva dece i trudnica, kao i za silovanje deteta: Izmene Krivičnog zakonika u maju…

iKragujevac 26.04.2019
Izmene Krivičnog zakonika kojima se, između ostalog, uvodi i kazna doživotnog zatvora, trebalo bi da budu usvojene u maju, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović. Doživotni zatvor će, ako izmene budu usvojene, biti nova vrsta sankcije koja će… »

Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama veće za devet odsto u odnosu na decembar 2018.

iKragujevac 26.04.2019
Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama će od maja biti povećane za devet odsto, predviđeno je dopunama Zakona o budžetskom sistemu koje je Skupština Srbije danas usvojila. - Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet… »

Oboren pešak na Bubnju, saobraćajna nezgoda kod Ozona! (foto)

iKragujevac 26.04.2019
Kako iKragujevac nezvanično saznaje u Kragujevcu su se dogodile dve saobraćajne nezgode oko 11:30 časova. U ulici Zmaj Jovinoj oboren je biciklista, kod pekare Jevtić. Uviđaj je u toku, saobraćaj u ovom delu grada je usporen. U Bulevaru kraljice… »

Uskršnja zabava: Saveti za lako farbanje jaja

iKragujevac 26.04.2019
Bilo da ste dobra ili očajna domaćica u kuhinji, kada pričamo o Velikom petku, verovatno ne postoji nijedna žena koja nije imala peh prilikom farbanja jaja za Uskrs. Međutim, nema to veze sa veštinama i talentom, već sa malim trikovima koje ne… »