Ambasadori Kvinte i EU pozvali Srbiju na uzdržanost (VIDEO)

Beta 08.05.2019

Ambasadori zemalja Kvinte i EU pozvali su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića na uzdržanost i nastavak ozbiljnog i odgovornog rešavanja problema u regionu u cilju pune stabilizacije političkih prilika, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Vučić je rekao da će se Srbija ponašati racionalno i ozbiljno i ponovio da će "čim Priština ukine takse, nastaviti razgovore sa kosovsko-metohijskim Albancima pod okriljem EU", dodaje se u saopštenju posle sastanka sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke i šefom Delegacije EU.

Teme razgovora, kako se navodi, bile su prošlonedeljni sastanak o Zapadnom Balkanu u Berlinu, susret sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, zastoj dijaloga sa Prištinom, kao i vladavina prava i medijska strategija, a  "razgovor je bio otvoren, konstruktivan i sadržajan".

Vučić je rekao da se Srbija, bez svoje krivice, nalazi u teškoj poziciji i da ne razume ni uvođenje taksi od strane Prištine, niti donošenje novih rezolucija protiv srpskog naroda.

(Beta, 05.08.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »