Vesti » Beta 16.05.2019

Šešelj: SRS će pokrenuti inicijativu da se ukinu javni izvršitelji u celoj Srbiji (VIDEO)

Beta pre 4 dana
Beta
Srpska radikalna stranka (SRS) najavila je danas da će pokrenuti akciju sakupljanja potpisa za peticiju da se ukinu javni izvršitelji u celoj Srbiji, jer smatra da nema razloga za njihovo postojanje.

"Zakon o izvršenju je doneo samo siromaštvo i bedu građanima Srbije. Jedan broj ljudi se neosnovano bogati na građanima koji imaju finansijske probleme. Ako treba da bude izvršitelja, onda time treba da se bavi država a ne privatna lica", rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije zamenik predsednika SRS i poslanik te stranke Aleksandar Šešelj.

Šešelj je ocenio da su se javni izvršitelji pretvorili u svojevrsnu mafiju koja ne preza ni od čega.

"U stanju su da isteruju ljude iz kuća a uskoro će moći i da hapse ljude koji se protive iseljenju. Dok će troškovi iseljenja ići na teret lica koje se iseljava. To treba da se ukine", rekao je Šešelj.

Poslanik radikala je ocenio da nema razloga za postojanje javnih izvršitelja i izrazio nadu da će SRS uskoro uspeti da sakupi dovoljan broj potpisa da bi se njihova inicijativa našla na dnevnom redu parlamenta.

On je ukazao da je SRS i ranije predlagala ukidanje Zakona o izvršenju ali da je "naprednjačka većina na tu inicijativu ostala nema".

"Želimo da se sa tom praksom prestane", rekao je Aleksandar Šešelj.

(Beta, 16.05.2019)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Srpska radikalna stranka SRS

©2019 Netmark d.o.o.