BBC vesti na srpskom

Priča o igračkama 4: „Ako vam je bioskop blizu, ne čekajte ni časa"

„Ako poredimo sa četvrtim delovima ostalih serijala i najnovijih Piksarovih ostvarenja, ovo je dragulj iz više lige", navodi se u tekstu u Gardijanu.

BBC News 14.06.2019
Tom Hanks, Woody and Buzz
Getty Images
Tom Hanks, Woody and Buzz gathered for the recent premiere of the film

Novi, četvrti i verovatno poslednji deo animiranog serijala „Priče o igračkama" dobio je dobre kritike.

Vudi, Baz i Džesi vratili su se na filmsko platno devet godina pošto su se u trećem delu oprostili od Endija i preselili u novu kuću sa Boni.

„Sada smo sigurni šta će biti jedan od letnjih hitova. I ne samo to. Za koliko filmova može da se kaže da su imala četiri kvalitetna dela", stoji u kritici Holivup riportera.

„Četvrti deo nudi zadovoljavajući kraj priče u emotivnom smislu i na divan način završava sagu", napisao je Piter Debrudž iz časopisa Varajeti.

On je dodao da film „istražuje ideju o čistilištu - šta se dešava sa igračkama koje niko ne koristi i koje deca ignorišu".

Razmatra se i ideja šta je svrha igračaka kada deca porastu.

Četvrti deo nam donosi i novog junaka Forkija, koji odbija da prihvati da je igračka.

„Ponavljaju se ideje i zapleti iz prethodnih delova", napisao je Piter Bredšo u Gardijanu i dao filmu tri zvezdice.

„Ako poredimo sa četvrtim delovima ostalih serijala i najnovijih Piksarovih ostvarenja, ovo je dragulj iz više lige".

„Ovo je vedar film, sladak i lep za gledanje (a kako smo samo prihvatili standarde animacije zbog kojih smo ludeli pre 10 godine). Postoji i određena aluzija na Hičkokovo delo Nepoznati iz Nord ekspresa", navodi Bredšo.

„Bioskopima dominiraju superheroji koji razbijaju sve pred sobom. Priča o igračkama je sladak brend i ta pomalo opasna zabava deluje pomalo čudnovato. Ali kao roditelju mi je drago da imam i film koji donosi nežniji i gotovo nevin pristup", napisao je Kris Huniset iz Dejli Mirora.

Mnogi kritičari pišu o poruci koju nosi serijal filmova Priča o igračkama.

„A ta poruka je - kako nas ljubav određuje", tvrdi Aleks Abad Santos iz Voksa.

„Vudi i drugari će vam naterati suze na oči. Priča o igračkama oduvek je doticala i važna životna pitanja", napisao je Robi Koluin iz Dejli telegrafa.

Poslednji deo sage o igračkama režirao je Džoš Kuli.

Odvajanje i gubitak

„Piksar je ponovo uspeo sa zabavnim serijalom. Priča o igračkama je zaista za uživanje", navodi Džejmi Ist iz tabloida San.

„Odvajanje i gubitak su glavni motivi u novom filmu...", kaže Džefri Meknab, novinar Indipendenta.

Brajan Vajnar iz Dejli mejla ističe da Vudi - kojem glas daje Tom Henks - „rešava egzistencijalnu krizu tako što pronalazi svrhu postojanja u životu posle Endija".

„Ako vam je bioskop blizu, ne čekajte ni časa. Ako nije, uhvatite autobus ili voz do bioskopa. Ovo je zabavan, pametan i inventivan film", zaključio je Najdžel Endrjuz iz Fajnenšal tajmsa.

(BBC News, 06.14.2019)

BBC News

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »