UNS: Maja Pavlović nastavlja štrajk, bez odgovora iz kabineta predsednika

Beta pre 8 dana

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da će vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović, koja treći dan štrajku glađu ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), nastaviti štrajk jer još nije dobila poziv za razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

UNS-u iz kabineta predsednika nije odgovoreno da li će do sastanka doći.

"Od najave do štrajka glađu Maje Pavlović reagovali su premijerka, Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) i Unija diskografa Srbije (UDS), koji su između ostalog osporavali što Kanal 9 ne plaća takse za korišćenje autorskih dela, fonograme i na njima zabeležene interpretacije", navodi se u saopštenju tog novinarskog udruženja.

Maja Pavlović tvrdi da Kanal 9 redovno plaća naknadu OFPS-u, ali prema prethodno važećoj tarifi, kako je i predviđeno Zakonom i autorskim i srodnim pravima.

Unija diskografa Srbije je u jučerašnjem saopštenju navela da "pojedini mediji politički zloupotrebljavaju ovaj štrajk" i upitala "medijska udruženja novinara" da li su podsticala Maju Pavlović na prethodni štrajk glađu tako što su snosila troškove hotela u blizini sedišta REM-a.

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović je u ponedeljak ispred zgrade REM-a na Trgu Nikole Pašića u Beogradu treći put započela štrajk glađu, pošto zahtevi njene televizije nisu ispunjeni.

Pavlović je navela da očekuje poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se nada da će do njega doći, s obzirom da ga je on sugerisao.

(Beta, 08.14.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »