Zajedno za Srbiju zbog izbora u Šapcu 'prestaje da bude članica Saveza za Srbiju'

Beta 24.02.2020

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) je danas saopštila da "prestaje da bude članica Saveza za Srbiju" i da "nije moguće nastaviti zajedničko delovanje" jer "drugi članovi tog Saveza" nisu podržali odluku ZZS da izađe na lokalne izbore u Šapcu gde je i sada na vlasti.

ZSS da je odlučila da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Šapcu jer je "ogroman broj građana spreman da brani normalan život u gradu i da se suprotstavi zloupotrebi političke moći koju sprovodi režim", piše u saoppštenju.

"Na ovaj način želimo da uklonimo bilo kakvu teškoću strankama i pokretima sa kojima nismo postigli saglasnost. Uvereni smo da je borba za slobodni Šabac snažan doprinos borbi za slobodnu Srbiju", piše u saopštenju Zajedno za Srbiju.

ZZS je donela odluku da, za razliku od lokalnih u Šapcu, ne učestvuje na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i drugim lokalnim izborima u Srbiji.

"To su lažni izbori i Zajedno za Srbiju, s celokupnom slobodoljubivom javnošću u našoj zemlji nastavlja borbu za normalan život i stvaranje uslova za slobodne izbore", navodi se u saopštenju.

(Beta, 02.24.2020)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »