Kompanija Leoni privremeno obustavlja proizvodnju u Nišu

Beta 19.03.2020

Kompanija za proizviodnju auto-delova  "Leoni" saopštila je da od 20. marta privremeno obustavlja kompletnu proizvodnju u fabrici u Nišu.

Kao razlog navodi se zastoj u proizvodnji kupaca te firme u Nemačkoj i Austriji, izazvan pandemijom korona virusa.

Zaposleni koji u ovom periodu ne budu radili, biće plaćeni u skladu sa Zakonom o radu Srbije, rečeno je u saopštenju "Leonija".

Kompanija je istakla da je fabrika u Nišu za sada jedina među ukupno četiri u sastavu kompanije "Leoni Srbija" (Prokuplje, Malošište, Niš i Kraljevo) koja sutra privremeno obustavlja kompletnu proizvodnju.

Navedeno je da će zaposleni u ostalim proizvodnim jedinicama biti blagovoremeno obavešteni, ukoliko bude promena u planu.

U sve četiri proizvodne jedinice uprava kompanije organizuje proizvodni proces kako bi zaštitila zdravlje zaposlenih kojima su dostupna sredstva za dezinfekciju, pojačana je higijena i dezinfekcija objekata i prostorija, saopštio je "Leoni" i dodao da zaposlene obučava o zaštiti od korona virusa.

Međutim ta kompanija kaže da je nestašica zaštitnih maski jer ih je "nemoguće nabaviti na tržištu" i da se nada da će ovih dana moći da ih obezbedi.

(Beta, 03.19.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »