U Mineapolisu vanredno stanje, zapaljena policijska stanica, demonstracije se šire po SAD, uhapšen policajac odgovoran za ubistvo Flojda (FOTO)

RTV 29.05.2020  |  Tanjug, FoNet

MINEAPOLIS - Na ulice Mineapolisa izašli su pripadnici Nacionalne garde SAD nakon sukoba demonstranata sa policijom, povodom nasilne smrti nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijske intervencije. Guverner države Minesota Tim Volc pozvao je Nacionalnu gardu da interveniše, nakon što je na protestima u Mineapolisu došlo do nasilja i krađa. Policajac iz Mineapolisa, koji je snimljen kako kleči na vratu Džordža Flojda, uhapšen je danas, prenosi AP.

Komesar za javnu bezbednost Džon Harington rekao je da su državni istražitelji uhapsili policajca Dereka Šovina. U gradu je uvedeno vanredno stanje, izveštava BBC. Protesti u Menapolisu traju već tri dana, a mediji izveštavaju da su demonstranti noćas nasilno zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci koji se sumnjiče za nasilnu smrt Flojda i zapalili je. Policija je koristila suzavac da rastera demostrante koji su uništavali sve što im se našlo na

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Svet, najnovije vesti »