Jovanović (Zdrava Srbija i Bolja Srbija): Zalažemo se za konstruktivan dijalog vlasti i opozicije (VIDEO)

Beta 07.06.2020

Kandidat za poslanika koalicije ''Zdrava Srbija i Bolja Srbija" Dragan Jovanović izjavio je da se oni zalažu da se "dobrim delom" promeni poslovnik o radu parlamenta i da on postane kontrolni faktor, koji će na pravi način kontrolisati Vladu Srbije i atmosferu u društvu.

Kako je данас saopštila Služba za odnose s javnošću Zdrave Srbije, Jovanović je  rekao da se koalicija zalaže za  konstruktivan dijalog vlasti i opozicije, u kome će obe strane biti svesne da se rezultati mogu postići kako zbog samog političkog života u Srbiji, tako i zbog građana Republike Srbije.

"Da bi se postigao kvalitetan dijalog moraju se stvoriti normalni uslovi u društvu i državi, u kojoj skoro dve godine vlada svojevrsno 'vanredno stanje' zbog masovnih građanskih protesta i blokade rada najvažnije državne institucije kao što je Narodna skupština Srbije", kazao je Jovanović.

Istakao je da  najveću odgovornost za takvu situaciju snosi vlast, ali i opozicija koja svojim konstruktivnim predlozima može da utiče na pozitivne promene u društvu.

"Sve dok postoji bojkot institucija, dok režimski mediji vode propagandnu kampanju protiv lidera opozicije i dok sve karike državnog i društvenog sistema ne funkcionišu, ne možemo govoriti o stečenim uslovima za unapređenje kvaliteta dijaloga u društvu i Parlamentu", zaključio je Jovanović.

(Beta, 06.07.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »