Rebić: Policija kontroliše situaciju, na demonstracijama oko 5.000 građana

Beta 08.07.2020

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je večeras da <a href="https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/130005-kod-skupstine-srbije-građani-zaustavili-saobracaj" rel="nofollow">policija kontroliše situaciju ispred Narodne skupštine, gde se trenutno održavaju demonstracije zbog najava da s ponovo uvode restriktivne mere.</a>

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da se se "jedan deo demonstranata ponaša potpuno neprimereno", prenosi portal Nova.rs.

Ocenio je da je na skupu bilo oko 5.000 građana, koji nisu svi bili militantni i nasilni, a da je jedna manja grupacija od  100 ili 200 demonstranata probila policijski korodon prilikom pokušaja upada u Skupštinu, rekao je Rebić za RTS.

"Naša je procena da su to sledbenici (bivšeg narodnog poslanika) Srđana Noga i (vođa inicijative "Nema predaje Kosovа i Metohijе") Damjana Kneževića. Sledi analiza i utvrđivanje da li je bilo još nekih učesnika koji su pozivali na ovakvo ponašanje", kazao je Rebić.

Naveo je i da je jedan broj policijskih službenika povređen i da će nakon pregleda video-nadzora i utvrđivanja identiteta onih koji su kamenicama gađali policajce vrlo brzo biti privedeni pravdi.

Takođe Rebić je dodao i da je manjih incidenata bilo i u Novom Sadu gde su ka Gradskoj kući bacane kamenice i flaše.

(Beta, 07.08.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »