Stupar: Bezbednosne službe upadom u Skupštinu želeli da okrive opoziciju

Beta 08.07.2020

Novinar Slobodan Stupar ocenio je večeras da su za nasilan ulazak u Narodnu skupštinu odgovorne "bezbednosne službe", čiji je pripadnike optužio da su upadom u parlament želeli da okrive opoziciju.

"Jako dobro znam kako radi DB (Državna bezbednost), kako rade službe... Oni uđu unutra, razvale vrata i onda kažu da su neki opozicioni lideri tako hteli da uđu u skupštinu, upravo ono što je rekla premijerka Ana Brnabić u saopštenju", rekao je Stupar za N1.

On je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bacanjem suzavca na demonstrante, za koje kaže da nije zabeleženo poslednjih 20 godina, pokazao "gubitak kontrole".

"Policijom i suzavcem se ne može rešiti problem koji je (Vučić) napravio. Ne možete umiriti građanstvo policijom, to nije mogao ni (predsednik Jugoslavije) Slobodan Milošević", dodao je Stupar.

Takođe je ocenio da ove demonstracije "mogu da budu uvertira u mnogo ozbiljnije stvari".

"Svaki problem počinje od banalnih stvari, ovo je sada banalna stvar... Vučića čeka Brisel, možda odloži odlazak u Brisel. Vučić daje pare crkvi da bi ćutala kada preda Kosovo. Centralna stvar je Kosovo", dodaje Stupar.

(Beta, 07.08.2020)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »