Vučić obavestio Harčenka o nastavku dijaloga s Prištinom

Beta pre 30 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić i Harčenko razgovarali su "o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno o pitanju Kosova i Metohije, kao i o o realizaciji konkretnih dogovora o jačanju bilateralne saradnje", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou nastavljen je juče posle 20 meseci, putem video-konferencijske veze, uz učešće predsednika Srbije Aleksanadra Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija i visokih zvaničnika EU, a sastanak uživo najavljen je za 16. jul u Birselu.

Vučić je ambasadora Rusije danas zamolio i "da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za srdačno gostoprimstvo, koje mu je ukazao u Moskvi, tokom boravka povodom Parade pobede".

Vučić je rekao da je "to, za njega, još jedan izraz poštovanja predsednika Putina" prema Srbiji i podsetio da su "imali dobar razgovor o važnim političkim pitanjima i da je predsednik Rusije potvrdio da će da poseti Srbiju u oktobru", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 07.13.2020)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »