Dosta je bilo: Večeras protest, sutra ujutro blokada Narodne skupštine

Beta pre 6 dana

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je da će protest ispred Narodne skupštine, koji taj pokret organizuje danas u 20.00 časova, biti uvod u blokadu Narodne skupštine sutra ujutro u 9 časova.

"Cilj nenasilne blokade je da svojim prisustvom blokiramo falsifikovane poslanike da konstituišu falsifikovanu skupštinu u domu Narodne skupštine", naveli su iz DJB u saopštenju.

Oni su naveli i da je vlast objavila da je zakazala konstitutivnu sednicu "falsifikovane skupštine" za ponedeljak ujutro, a krajni rok da se ona konstituiše po zakonu je utorak 4. avgust.

Ako se skupština ne konstituiše, pada vlast, kazali su iz DJB.

"Vlast je falsifikovala ove izbore. Nije joj bila dovoljna kupovine glasova našim parama, zastrašivanje ljudi, nesređeni birački spiskovi, kontrola medija, već je morala i da falsifikuje zapisnike sa biračkih mesta. DJB je to otkrio i pravno oborio izbore. Svi mediji, cela opozicija, cela struka, sve 'NVO' koje finansiraju EU, Nemačka, ćute o tome", stoji u saopštenju DJB.

Oni su istakli da to nije borba za DJB i za bilo čiji cenzus, već "borba za obaranje falsifikovanih izbora".

"Vlast je ukrala glasove svim građanima, uključujući i onim koji su bojkotovali ove izbore. Ako dopustimo da vlast falsifikuje izbore, izgubili smo narodnu suverenost, vladavinu prava i demokratiju i time izgubili državu", rekli su oni.

Kako su zaključili, da li će blokada sutra ujutro u 9 časova uspeti zavisi samo od toga koliko građana će doći.

"Ako nas dođe 5.000, blokada će uspeti", stoji u saopštenju DJB.

(Beta, 08.02.2020)

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »