Izvor: Beta arhiva vesti 08.01.2021

Milivojević: Vladika Grigorije ne može presudno da utiče na promenu vlasti

Beta 08.01.2021
Politikolog Cvijetin Milivojević rekao je danas da bi eventualni angažman vladike Grigorija u predizbornoj kampanji bio koristan, ali da ne bi bio od presudnog značaja za promenu aktuelne vlasti. Vladika diseldorfski i nemački Grigorije rekao je da… »

Gold Gondola na Zlatiboru počinje sa radom (VDEO)

Beta 08.01.2021
Zlatiborska "Gold Gondola" biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje biti u četvrtak 14. januara, navodi se u saopštenju opštine Čajetina. Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih… »

De Liht zaražen korona virusom

Beta 08.01.2021
Fudbaler Juventusa Matejs De Liht treći je igrač torinskog kluba koji je u poslednjih sedam dana zaražen korona virusom. Kako je danas saopštio Juventus, holandski fudbaler je u izolaciji. Njegovi saigrači Aleks Sandro i Huan Kuadrado su u sredu zbog… »

Vuk Jeremić o Kosovu, opoziciji, Narodnoj stranci, dijaspori

Beta 08.01.2021
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je vlast da jasno i javno saopšti da Srbija odbija ideju o članstvu Prištine u UN, odnosno o faktičkom priznavanju Kosova kao nezavisne države, jer će se tek tada otvoriti prostor za realne razgovore o… »

CIK Kosova traži da se sa biračkog spiska uklone građani sa dokumentima UNMIK-a

Beta 08.01.2021
Centralna izborna komisija (CIK) Kosova zatražila je danas od Agencije za civilnu registraciju Ministarstva unutrašnjih poslova da sa biračkih spiskova ukloni gradjane koji raspolažu dokumentima UNMIK-a jer oni, kako se navodi, ne važe od 2013… »

Lebron Džejms: Živimo u dve Amerike

Beta 08.01.2021
Živimo u dve Amerike, rekao je košarkaš Los Andjeles Lejkersa Lebron Džejms, i istakao da je najbolji primer za to ono što se dogodilo ispred Kapitola u sredu. Džejms i njegovi saigrači iz Lejkersa već su bili uznemireni pošto je tužilac iz… »

Dojče banka pristala da plati 100 miliona dolara da izbegne suđenje zbog korupcije

Beta 08.01.2021
Nemačka Dojče banka je danas pred američkim sudom pristala da plati kazne u iznosu većem od 100 miliona dolara kako bi izbegla krivični proces po optužbi da je bila deo medjunarodne koruptivne šeme sa ciljem dobijanja poslova u Saudijskoj Arabiji… »

Zimske službe Puteva Srbije u pripravnosti zbog snega

Beta 08.01.2021
Javno preduzeće "Putevi Srbije" je večeras saopštilo da su zbog snega njegove zimske službe u "drugom stepenu pripravnosti" u čitavoj Srbiji. "Na celoj teritoriji Srbije ekipe putara i mehanizacija su na terenu u pripravnosti da intervenišu u cilju… »

Pad frekvencije struje 'u Istočnoj Evropi', izbegnuta masovna isključenja

Beta 08.01.2021
U petak popodne je u električnoj mreži "u Istočnoj Evropi" došlo do "naglog pada frekvencije struje" koji je rešen smanjenjem potrošnje, navodi se u saopštenju menadžera francuske mreže, RTE. Pad frekvencije "rezultirao je automatskim prekidom… »

Osmani sa predstavnicima zemalja Kvinte i Kancelarije EU o posmatračima izbora 14. februara

Beta 08.01.2021
Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas sa predstavnicima zemalja Kvinte i Kancelarije EU u Prištini o potrebi obezbedjivanja posmatrača za prevremene parlamentarne izbore na Kosovu 14. februara. Kako je saopšteno iz… »