Izvor: Radio 021 arhiva vesti 13.01.2021

U Berlinu odložili upotrebu Modernine vakcine zbog sumnje da nije čuvana na dovoljno niskoj temperaturi

Radio 021 13.01.2021
Lokalne vlasti u Berlinu i nemačkoj državi Brandenburg su danas saopštile da su odložile upotrebu vakcine protiv virusa korona kompanije Moderna, zbog mogućnosti da tokom prevoza nije bila čuvana na dovoljno niskoj temperaturi. Navedeno je da je… »

Novosađanka oslikavanjem ulaza sakuplja novac kako bi pomogla napuštenim psima

Radio 021 13.01.2021
Novosađanka Ana Gruden pokrenula je akciju "Za naše šapice", kojom kroz oslikavanje ulaza u zgrade prikuplja novac, kako bi se nahranili napušteni psi i bili smešteni u pansione. Ana oslikava ulaze, a stanari zauzvrat doniraju novac "za naše… »

Od bitkoina do strujnih udara: Zašto je Kosovo "raj" za rudarenje kriptovaluta?

Radio 021 13.01.2021
Ovih dana cela Evropa je u poslednji tren izbegla strujni kolaps, kada je, usled prekomerne potrošnje u pojedinim regionima, frekvencija struje naglo pala. Istraga o jedva izbegnutoj havariji još nije završena, ali ne bi bilo iznenađenje ako se… »

Nemačka vratila 14 umetničkih dela koje su nacisti oteli Jevrejima

Radio 021 13.01.2021
Nemačka vlada je danas saopštila da je predala 14 umetičkih dela iz zbirke pokojnog kolekcionara Kornelijusa Gurlita za koja je dokazano da su opljačkana od Jevreja tokom nacističke vladavine. Gurlitov otac Hildebrand je trgovao umetničkim delima… »

Filozofski fakultet u Novom Sadu prvi centar za test korejskog jezika u Srbiji i regionu

Radio 021 13.01.2021
Filozofski fakultet u Novom Sadu od januara ove godine zvanično je ispitni centar za TOPIК test poznavanja korejskog jezika i time je postao prvi i jedini centar tog tipa u Srbiji i zemljama regiona, saopštila je danas ova visokoškolska ustanova… »

Kustoska vođenja tokom januara u Galeriji Matice srpske

Radio 021 13.01.2021
Tokom januara, svakog petka, subote i nedelje posetioce Galerije Matice srpske očekuju različita tematska vođenja, kao i kustoska tumačenja stalne postavke. Petak, 15. januar u 19 sati Slike velikih formata. Svedočanstva epoha, autorsko vođenje… »

Kabel startovao sa pripremama, stigla prva pojačanja

Radio 021 13.01.2021
Omladinci Vojvodine Vukašin Bogdanović i Nikola Mirić nastupaće u prolećnom delu sezone za Fudbalski klub Kabel. Devetnaestogodišnji Nikola Mirić igra na poziciji desnog beka, dok će devetnaestogodišnji Vukašin Bogdanović pojačati napad… »

FOTO: Čačanin u Novom Sadu uzgajao i prodavao marihuanu

Radio 021 13.01.2021
Novosadska policija uhapsila je M. S. (41) iz Čačka zbog proizvodnje i trgovine drogom. Pretresom stana, u kome osumnjičeni neprijavljeno boravi, policija je pronašla ukupno 3,7 kilograma sirove marihuane, u improvizovanoj laboratoriji za uzgoj ove… »

Inspekcija u Nikšiću najavila uklanjanje plakata sa likom Amfilohija

Radio 021 13.01.2021
Komunalna inspekcija Nikšića, gde će u martu biti održani lokalni izbori, najavila je da će najkasnije početkom narede sedmice ukloniti veliki plakat sa likom mitropolita Amfilohija. Plakat sa likom mitropolita je postavljen 7. januara na dan… »

Grčka inicirala da se na nivou EU uvedu kovid pasoši

Radio 021 13.01.2021
Grčki premijer Kirijakos Micotakis predložio je u utorak uvođenje potvrde o vakcinaciji na nivou Evropske unije kako bi se obnovila prekogranična putovanja. Grčka, kojoj turizam čini petinu BDP-a, nastoji da oživi putovanja pre letnje sezone i već… »