Poslanici pitali o dijalogu, zdravstvu, saobraćaju i mafijaškim klanovima

Beta 02.03.2021

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su na početku današnje sednice pitanja nadležnim insitucijama o međustranačkom dijalogu, zdravstvu, saobraćaju i mafijaškim klanovima.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić izjavio je da je druga faza međustraničkog dijaloga formalno počela juče, a da će o nastavku procesa svi biti na vreme obavešteni.

Odgovarajući na pitanje poslanika SPS-a Đorđa Milićevića o pripremi dijaloga, Dačić je ponovio da se dijalog odvija pod pokroviteljsktvom Skupštine potpomognut od Evropskog parlamenta i da je zato važno da bilo koji član EP ne iskazuje naklonost nekoj političkoj opciji.

Na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Vojislava Vujića da li bi Skupština trebalo da prekine zasedanje kako bi pokazala da poštuje protivepidemijske mere, Dačić je odgovorio da takav predlog "apsolutno odbija".

"Skupština nije dobrovoljno vatrogasno društvo već vrhovno zakonodavno telo. Apsolutno odbijam ovaj vaš predlog, mislim da je neodgovoran i populistički, mi smo ovde da radimo u interesu naroda i države i kad ostali ne mogu mi moramo da radimo", rekao je Dačić.

Poslanica Stranke pravde i pomirenja Misala Pramenković pitala je kada će biti obnovljen Dispanzer za žene u Domu zdravlja Novi Pazar koji je u lošem stanju, a u njemu se godišnje obavi više od 40.000 pregleda.

Branimir Jovanović iz SDPS-a pitao je "Puteve Srbije" kada će biti osvetljen deo Ibarske magistrale kod fabrike "Leoni" u kraljevu jer se na tom mestu često dešavaju saobraćajne nesreće.

On je rekao da se poslednja teška nesreća kod Kraljeva dogodila 27. februara kada je jedna osoba poginula, a dve su povređene.

Poslanica saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač pitala je ministra za brigu o porodici Ratka Dmitrovića o toku priprema izmena Zakona o finansijskog podršci porodicama sa decom, jer su, kako je rekla, poslednjim izmenama iz 2018. godine majke diskriminisane po više osnova.

Poslanik sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" Nebojša Bakarec kroz poslaničko pitanje optužio je opoziciju da je umešana u pripreme ubistva predsednika Srbije i ponovio da je "Belivukov klan" pripremao likvidacije.

Bakrec je nabrajao povezana prezimena i rekao da su "Dijana Hrkalović, Dejan Milenković, Elez, Stefanović, Đilas, Kajmaković Vukadinović" deo istog klana koji se bori da opozicija, odnosno bivši režim zadrži svoje bogatstvo.

Bakrec je više puta ponovio da je reč o zaveri u koju je pored opozicije ipak upleten i deo vladajuće strukture.

Poslanici će do kraja dana razmatrati sporazum o zajmu za infrastrukturne projekte u kulturi.

(Beta, 03.02.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »