Đilas: Celokupna opozicija ima 38 a SNS 42 odsto podrške građana

Beta 05.04.2021

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da "celokupna" opozicija u Srbiji ima podršku 42 odsto a Srpska napredna stranka (SNS) 38 odsto građana.

Komentarišući danas objavljene rejtinge stranaka iz istraživanja agencije Ipsos, po kojima SNS ima 58 odsto glasova a SSP 3,8 odsto, Đilas je ironično kazao da je "veliki uspeh" što je partija na čijem je čelu "prvi put prešla cenzus" u jednoj anketi.

"Zbog takvih istraživanja smo već uputili zvaničan protest organizaciji Ipsos Evropa. Danas SNS ima 38 odsto podrške, SPS sedam, (Aleksandar) Šapić tri odsto a celokupna opozicija 42 odsto", rekao je Đilas za televiziju N1.

On nije hteo da odgovori na pitanje koliko građana po tom istraživanju podržava SSP jer bi to kako je rekao, dodatno unelo loše odnose unutar opozicije.

"Mislim da svako vidi da je SSP pojedinačno najjača opoziciona stranka ali to nije bitno već koliko u zbiru imaju sve stranke, pokreti i organizacije koje su protiv ove vlasti", rekao je lider SSP.

Upitan za podele u opoziciji u pogledu forme u kojoj će učestvovati u nastavku dijaloga sa vlašću o izbornim uslovima, Đilas je kazao da sve opozicione stranke imaju iste zahteve prema vlastima ali da nije isti način na koji će se boriti za ostvarenje tih zahteva.

"Imamo jednu grupaciju koja se zalaže za dva pregovarača u ime cele opozicije dok je naš stav drugačiji. Za mene međustranački dijalog podrazumeva prisustvo stranaka", rekao je lider SSP.

Ocenio je da je "veliko pitanje" kada će dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta biti nastavljen zbog kako je rekao, neizvesnosti oko situacije sa epidemijom virusa korona.

(Beta, 04.05.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »